BOR, prima reacția după ce Klaus Iohannis a criticat dur acordul cu MAI. “Nu suntem o țară nici creştinopată, nici creştinofobă! Biserica nu…”

Publicat: 15/04/2020 | 14:47

Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhia au semnat un acord privind acţiunile cu ocazia Paştelui, cu care președintele României a anunțat că nu este de acord. De altfel, Klaus Iohannis a precizat că le va solicita lui Marcel Vela și Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI-BOR.

VEZI AICI: KLAUS IOHANNIS CRITICĂ DUR ACORDUL MAI – BOR. “VOI SOLICITA SĂ SE REVINĂ ASUPRA LUI. STAȚI ACASĂ! ALTFEL, DUPĂ SĂRBĂTORI, VOM AVEA ÎNMORMÂNTĂRI”

În replică, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat că BOR nu ia deciziile, ci doar le respectă.

Acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros Legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare. Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă. Asta face BOR riguros de la începutul pandemiei şi îi ajută concret pe cei afectaţi. Până în acest moment, cu aproape 10 milioane de lei. Asta va face Biserica şi mai departe„, arată Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

METODĂ. Cum te prind polițiștii că minți în declarația pe propria răspundere: Riști dosar penal!

Acordul Patriarhiei cu MAI este în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă în vigoare (valabile în spaţiul public, inclusiv al magazinelor alimentare, al farmaciilor etc). Poliţia Română nu ne asigură tuturor doar protecţia şi ordinea publică, ci face acum şi un gest major de civilitate creştină, un gest de cordialitate civică pentru care toţi cetăţenii ortodocşi ai acestei ţări îşi exprimă tăcut recunoştinţa. Mai puţin ideologii anticreştini mereu de serviciu. Suntem o ţară şi o societate edificate pe valorile culturale şi spirituale ale creştinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creştinopată, nici creştinofobă„, a mai declarat Vasile Bănescu.

VEZI AICI: VESTE PROASTĂ! RESTRICȚIILE PENTRU PĂRĂSIREA DOMICILIULUI AR PUTEA FI PRELUNGITE CU 3 LUNI

„A oferi aceste lucruri în deplină ordine este…”

În final, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a arătat că a oferi Lumina Sfântă cu ocazia Paștelui reprezintă un gest salutar, nicidecum criticabil.

A oferi, sub măsuri de protecţie totală şi perfect legală, Paşti şi Lumina de Paşti celor care le solicită şi le primesc prin voluntari acreditaţi şi corespunzător echipaţi (mult mai bine decât curierii care ne aduc mâncare sau produse comandate online), a oferi aceste lucruri în deplină ordine, nu tuturor la întâmplare, este un gest pe care bunul simt, dublat acum atent şi de fireasca grijă faţă de ceilalţi, ne invită în mod firesc să îl salutăm, nu să îl criticăm. Învierea lui Hristos să ne aducă tuturor în suflet lumină, pace şi bucurie în starea de recluziune şi reflexivitate în care ne aflăm în acest an!„, a mai spus Vasile Bănescu.

VEZI AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! EXPERȚII AVERTIZEAZĂ: DACĂ EȘTI FUMĂTOR, POȚI LUA CORONAVIRUS CHIAR DACĂ NU IEȘI DELOC DIN CASĂ