BOR a anunțat că în contextul epidemie de coronavirus slujbele de Paște se vor ține afară și cu mai puțin de 100 de oameni

Publicat: 18/03/2020 | 17:53

Din cauza epidemie de coronavirus BOR a anunțat că slujbele de Paște nu se vor desfășura în mod normal. Au fost impuse noi reguli menite să îi protejeze pe cei credincioși.

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri o serie de îndrumări actualizate pentru parohii şi mănăstiri, în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, cu o distanţa de minimum un metru între cei prezenţi, scrie Agerpres. (CITEȘTE ȘI: GUVERNUL VA ASIGURA PACIENȚILOR AFLAȚI ÎN CARANTINĂ BANI PENTRU CAZARE ȘI MÂNCARE)

„În contextul epidemiei cu noul coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri, 18 martie 2020, îndrumări actualizate pentru parohii şi mănăstiri: respectarea măsurilor dispuse de autorităţile publice şi cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistenţă religioasă; desfăşurarea slujbelor religioase doar în aer liber, de regulă lângă lăcaşul de cult (altar de vară sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanţa de minimum un metru între participanţi”, se arată în documentul postat miercuri pe site-ul Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

De asemenea, Patriarhia Română a recomanda ca persoanele suspecte de gripă din rândul celor care vin la biserică să fie îndrumate către unităţi medicale, să se dezinfecteze căile de acces şi să se aerisească corespunzător lăcașurile de cult. Tot pentru a preveni răspândirea și contaminare noului virus  în timpul săvârşirii slujbelor se vor utiliza difuzoare exterioare pentru a evita aglomerarea oamenilor în biserică și o să fie afișate în fiecare lăcaș de cult regulile de protecție, pe care credincioșii trebuie să le respecte.