Bogdan Aron, românul vindecat de coronavirus, trage un semnal de alarmă: ”Toată lumea e pe stradă. Credeam că românii au înțeles că ne paște un pericol mare”

Publicat: 19/03/2020 | 07:36

Bogdan Aron este românul care a aflat din presă – pe 10 martie – că este infectat cu noul coronavirus, apoi a așteptat nu mai puțin de 12 ore până să sosească o ambulanță care să îl preia. A fost dus la spital și, din fericire, cel de-al doilea test a ieșit negativ.

Lui Bogdan Aron i s-a permis să plece din spital și a dorit să mulțumească, public, pe pagina sa de socializare, asistentelor și personalului medical de la Spitalul Victor Babeș. Însă Bogdan Aron trage, în mesajul său, și un semnal de alarmă.

”Vestea bună a zilei este am primit rezultatul celui de-al doilea test și este NEGATIV. Prin urmare, am fost declarat VINDECAT și am plecat din spital. mulțumesc pentru toate gândurile bune din perioada aceasta. M-au ajutat mult! ♥ Le mulțumesc și medicilor, asistentelor și personalului de la Victor Babeș. Multa baftă pentru știu pentru ei abia acum începe. Desi nu am primit nicio interdicție, am decis ca pentru siguranță evit pentru câteva zile contactul direct cu alți oameni. (…) Singura recomandare suna așa: „evită contactul cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19″. Ceea ce cred fi din ce în ce mai greu, dat fiind pare viața din oraș își urmează firescul”, notează Bogdan Aron la începutul postării sale.

Bogdan Aron: ”Am decis ca pentru siguranță să evit pentru câteva zile contactul direct cu alți oameni”

”Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul”

Ieșit de la izolare, Bogdan Aron a avut parte de o surpriză de proporții. Dar una neplăcută. A întâlnit foarte mulți oameni pe stradă, ceea ce nu poate reprezenta decât un pericol foarte mare în contextul medical actual. Iar românul care s-a vindecat de coronavirus este de părere că lumea nu a conștientizat, încă, pericolul imens care plutește în aer și tratează această criză a coronavirusului cu superficialitate.

”Asta e vestea proastă a zilei: toată lumea e pe stradă! După ce am stat izolat 9 zile aveam o cu totul altă impresie. Credeam românii au înțeles ne paște un pericol mare. Însă nu e deloc așa. Probabil va fi o surpriza extraordinară pentru toată lumea când se vor anunța 10,000 de infectați sau primii români morți din cauza coronaviruslui. Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul. Desi pare pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic. Nu mai vorbesc despre cazurile deja celebre (oameni care mint în privința vizitei în alte tari, cetățeanul din Madrid care a venit cu avionul etc.) pe care personal nu stiu cum le cataloghez și în privința cărora consider statul ar trebui fie mai aspru. Fiți responsabili! Credeți, nu vreți purtați povara infectării altor oameni! În cazul meu e toată lumea ok deocamdată, dar mai durează câteva zile până când vor ieși toți din carantină. Și iarăși nu vreți auziți: „sunteți pozitiv la coronavirus”. Pentru atunci lumea voastră se întoarce cu susul în jos și veți gândi: „Oare cât de nasol va fi în cazul meu?!”. Stați în casă. Aveți grijă de voi și de ai voștri!”, a scris Bogdan Aron pe pagina sa de socializare.