Boala sărutului face ravagii. Tânăra care a murit după ce și-a sărutat iubitul

Publicat: 17/12/2019 | 14:05

O adolescentă din Florida a murit din cauza mononucleozei, o boală care deși pare comună și făra importanță poate face victime. Cazul din SUA nu este primul de acest gen. Infecția se poate transmite prin sărut.(CITEȘTE ȘI: OANA ZĂVORANU ȘI DORIAN POPA S-AU APROPIAT SUSPECT DE MULT PE PLATOURILE DE FILMARE! ANTURAJUL LOR PARIAZĂ PE ”LOVE AT FIRST SIGHT”)

Ariana Rae Delfs a fost răpusă de ceea ce păre inițial o simplă răceală. Timp de trei săptămâni tânăra a crezut ca este racită, avea dureri constante de cap și nimic nu părea să fie grav, însă a mers la spital. Analizele au fost în regulă dar imediat după, starea fetei de 17 ani a început să se agraveze. (VEZI ȘI: MONONUCLEOZA INFECȚIOASĂ SAU BOALA SĂRUTULUI. SIMPTOME, ANALIZE, TRATAMENT)

„Într-o seară, nu demult după vizita la medic, a început să se vomite constant. Ne-am îngrijorat, așa că în următoarea dimineață am zis să mergem la medic”, spune tatăl Arianei

Simptomele au început să fie mai pronuțate, cu trecere timpului, ajungând chiar la amorțirea membrelor și discurs inteligibil. Cadrele medicale au presupus că este vorba despre un accident vascular cerebral și a fost redirecționată către o unitate specializată.

Când medicii au reușit să descopere adevărata cauză a stărilor Arianei era deja prea tâeziu.

„Creierul ei era atât de umflat încât nu mai putea funcționa și a suferit astfel leziuni cerebrale. Așa că am luat decizia că e timpul să o deconectăm de la aparate”, a declarat tatăl.

Cum se manifestă boala sărutului

Mononucleoza este o infecție cauzată de virusul Epstein-Barr și se transmite prin salivă. Boala este  comună în rândul adolescenților și în mod normal dispare singură din organism, fără ca purtătorul să fie conștient că a existat.

Însă exista și forme extreme ale acestui virus, care ajuns în corp se manifestă prin oboseală constantă, slăbiciune musculară, febră, dureri în gât, dureri de cap, umflarea ganglionilor, umflarea ficatului și a splinei, dar și scăderea apetitului. În prezent, nu există un tratament pentru această boală, care este imuna la antibiotic.