Boala periculoasă de care suferă Mihai Bendeac. Izolarea la domiciliu, neindicată pentru artist

Publicat: 10/04/2020 | 15:24

Mihai Bendeac le-a dezvăluit fanilor să că de mai mulți ani se confruntă cu o boală care afectează din ce în ce mai mulți oameni pe întreaga planetă, în plină pandemie de coronavirus.

Chiar este mai mereu cu zâmbetul pe buze, atunci când își face apariția în mod public, Mihai Bendeanc le-a mărturisit celor care îl urmăresc faptul că suferă de depresie.

„Acum, am un singur gând ce mă ajută să lupt cu boală asta sinistră numită depresie: să aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez artă de când mă știu. Și mi-am sacrificat totul pentru ea: viață, familie, sănătate. Fă ce iubești până te omoară. Altminteri, mori acum”, a mărturisit Mihai Bendeac.

A renunțat la regie

La cei 37 de ani, Mihai Bendeac a susținut și că a luat o decizie drastică, cu mai bine de două decenii în urmă. A fost aceea de-a renunța la religia sa ortodoxă, în care a fost creștinat.

„Nu sunt ateu! Din contră… Am studiat cât am putut fizică cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viață m-a împins la întrebări și căutări. Aceste căutări m-au dus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie. Concluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unică și incontestabilă constantă). Dar consider, totodată, orice formă de religie că fiind o manipulare jegoasă”, a mai dezvăluit Mihai Bendeac, pe rețelele sociale.

Depresia este o stare mentală de tristețe persistentă care poate afecta gândurile, comportamentul, emoțiile și starea de bine a individului. Persoanele depresive trăiesc emoții de tristețe, anxietate, lipsă de speranță, îngrijorare, neajutorare, lipsă de valoare, vinovăție, iritabilitate sau agitație. Medicii le recomandă acestor oamenii să evite izolarea și distanța de oameni.