Blocajele de pe Autostrada Soarelui și reacția ministrului Transporturilor: ”Între 15 iunie – 15 septembrienu va exista niciun blocaj”

Publicat: 08/06/2020 | 17:34

Drumul spre litoral este, de multe ori, ”opintit” – nervii șoferilor fiind întinși la maximum -, și asta pentru că sunt executate lucrări de întreținere care nu ar trebui să se desfășoare în perioada estivală. 

Ministrul Transporturilor spune că a transmis celor de la Compania de Drumuri să nu mai lucreze în plin sezon estival și le promite celor care vor dori să ajungă la mare că nu vor exista blocaje între 15 iunie și 15 septembrie. Acum, firește, rămâne de văzut dacă realitatea îi va confirma această promisiune.

”În acest an, avem programate lucrări de întreţinere periodică, covoare asfaltice, îmbrăcăminte, reciclări etc pe 65 kilometri din cei 230 km Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa. Până în acest moment, în 5 luni, am reuşit să finalizăm 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă în condiţiile în care nu a fost trafic. Eu le-am transmis foarte clar celor de la Compania de Drumuri că nu mai vreau să văd blocaje pe A2, cauzate de lucrările în plin sezon estival. În consecinţă, în intervalul 15 iunie – 15 septembrie pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreţinere la acest sector de drum”, a declarat ministrul Transporturilor, potrivit digi24.ro. (CITEȘTE ȘI: VIDEO. AGLOMERAȚIE IREALĂ, ÎN DRUMUL SPRE MARE. PE AUTOSTRADA SOARELUI SE CIRCULĂ BARĂ LA BARĂ, DUPĂ CE PLAJELE AU FOST REDESCHISE)

Ministrul Transporturilor: ”Este anormal ca în sezonul estival…”

Lucian Bode mai spune că toate lucrările – inclusiv marcajele – vor fi realizate până pe data de 12 iunie, astfel că se va putea circula normal pe Autostrada Soarelui.

Restul de 30 de kilometri unde ar trebui să aibă loc lucrări ar urma să fie abordați abia după data de 15 septembrie.

”Pe data de 12, în noaptea de joi spre vineri (11 spre 12 iunie) am primit informaţia de la Compania de Drumuri că inclusiv marcajele vor fi realizate şi toate restricţiile pe Autostrada Soarelui vor fi ridicate astfel încât weekend-ul următor să nu mai avem blocaje cauzate de lucrări. Rămân circa 30 km la care se va interveni după 15 septembrie. Este anormal ca în sezonul estival compania de drumuri să execute lucrări pe A2”, a declarat ministrul Transporturilor”, a mai spus Lucian Bode, potrivit aceleiași surse. (VEZI ȘI AICI: AUTOSTRADA SOARELUI, LUCRĂRI TERMINATE MAI DEVREME CU O LUNĂ CHIAR ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS)