Acasă » Coronavirus » Bilanțul deceselor de coronavirus în România, 22 iunie 2021. În ce țară a fost identificată Delta Plus, noua mutație a variantei Delta

Bilanțul deceselor de coronavirus în România, 22 iunie 2021. În ce țară a fost identificată Delta Plus, noua mutație a variantei Delta

De: Alice Zotta 22/06/2021 | 13:05
Bilanțul deceselor de coronavirus în România, 22 iunie 2021. În ce țară a fost identificată Delta Plus, noua mutație a variantei Delta

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) au anunțat puțin după ora 13:00 noul bilanț al deceselor provocate de temutul virus pe teritoriul României. La mii de kilometri distanță de țara noastră a fost identificată Delta Plus, o mutație a variantei Delta (B.1.617.2), care, deocamdată, nu a fost clasificată ca fiind “îngrijorătoare”, au spus specialiștii care au transmis vestea.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în România, 22 iunie 2021

Până astăzi, 32.465 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat, relatează publicația stirioficiale.ro. În intervalul 21.06.2021 (10:00) – 22.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 74 decese (43 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Călărași, Dolj, Harghita, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj și Municipiul București.

70 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 1 dintre acestea s-a produs în luna iulie 2020, 1 în octombrie 2020, 10 în noiembrie 2020, 31 în decembrie 2020, 11 în ianuarie 2021, 9 în februarie 2021, 6 în martie 2021 și 1 în aprilie 2021, în județele Argeș, Călărași, Dolj, Harghita, Ilfov, Olt, Satu Mare și Municipiul București.

Dintre cele 74 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 26 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

69 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 731. Dintre acestea, 151 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.232.692 de teste RT-PCR și 1.369.870 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.598 de teste RT-PCR (3.466 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.132 la cerere) și 9.001 teste rapide antigenice, potrivit sursei citate mai sus.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, a fost raportat și rezultatul unui test RT-PCR, prelucrat anterior ultimelor 24 de ore și transmis până la data de 22 iunie a.c. Pe teritoriul României, 2.190 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.055 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.669 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 39 de persoane.

Află și: Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în România, 22 iunie 2021. Mutația Delta, mai rapidă și mai periculoasă, au avertizat experții OMS

Delta Plus, noua mutație a variantei Delta, găsită în India

Cel puțin șapte cazuri de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 Delta Plus au fost găsite în trei regiuni din India. Medicii au trimis mai multe probe pentru secvențierea genomului ca să se afle dacă noua variantă este dominantă sau nu, au relatat jurnaliștii publicației indianexpress.com.

În regiunea indiană Ratnagiri, chirurgul Sanghamitra Gawde, a declarat că au fost izolate, urgent, mai multe zone, inclusiv sate întregi. În două cazuri, persoanele infectate nu au prezentat simptomele specifice bolii.

“Satele în care am găsit varianta Delta Plus au și oameni care călătoresc frecvent în străinătate, însă nu este cazul aici”, a mai specificat medicul din India.

Atât Abhijeet Bangar, comisarul municipal din orașul Navi Mumbai, cât și dr. Dayanand Suryavanshi, ofițer de sănătate din districtul Palghar, au precizat că nu au primit încă nicio comunicare oficială.

Nu rata: Alexandru Rafila, anunț alarmant: “Gripa va avea o circulație semnificativ mai intensă decât anul trecut, iar imunitatea populației e mai redusă”

În urmă cu două luni, guvernul statului indian Maharashtra a semnat un Memorandum de înțelegere cu Institutul de Genomică și Biologie Integrativă (IGIB) al Consiliului de Cercetare Științifică și Industrială (CSIR) pentru a secvenția 100 de probe pozitive de coronavirus în fiecare lună din fiecare district.

Dr. Pradeep Vyas, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că orașul Ratnagiri se află deja la nivelul 4 de restricții.

“În prezent, varianta Delta Plus este limitată. Prin urmare, modul în care ne comportăm în următoarele săptămâni este important, chiar și după vaccinare. În plus, relaxarea restricțiilor se va face treptat și va fi strict monitorizată”, a spus dr. Rajesh Pandey, om de știință în cadrul IGIB-CSIR.

Sursa foto simbol: freepik.com

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...