Bilanțul celor depistați pozitiv cu noul coronavirus în România, 23 iunie 2021 + Angela Merkel, vaccinată anti-COVID cu seruri diferite. Care este explicația

Publicat: 23/06/2021 | 13:05

Astăzi, în jurul orei 13:00, cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat noul bilanț al persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus pe teritoriul României. Între timp, în Germania regulile privind vaccinarea sunt foarte diferite față de țara noastră. De altfel, acesta este motivul pentru care Angela Merkel vaccinată anti-COVID cu seruri diferite.

Bilanțul celor depistați pozitiv cu noul coronavirus în România, 23 iunie 2021

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, au dezvăluit reprezentanții din cadrul GCS pe stirioficiale.ro. 1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 66 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Descoperă: Vești teribile de peste hotare! Unde a fost identificată Delta Plus, noua mutație a variantei Delta

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 685. Dintre acestea, 141 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.251.319 teste RT-PCR și 1.383.832 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.627 de teste RT-PCR (10.605 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.022 la cerere) și 13.962 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.107 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 979 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.945 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 32 de persoane.

Te-ar putea interesa: Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 în România, 23 iunie 2021. Ce președinte a anunțat că persoanele care nu se vaccinează vor fi arestate

Angela Merkel, vaccinată anti-COVID cu seruri diferite

În vârstă de 66 de ani, cancelarul german este dublu vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2… cu seruri diferite! Angela Merkel a făcut rapelul cu Moderna după ce, pe 16 aprilie, fusese imunizată cu AstraZeneca. Și nu, nu este vorba despre nicio greșeală, pentru că în Germania se practică schema mixtă de vaccinare.

“Mă bucur că mi-a fost administrată (…) prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a transmis Angela Merkel în urmă cu mai bine de două luni pe Twitter.

Contorm presei de peste hotare, mai mult de jumătate din populaţia Germaniei a fost vaccinată cu cel puţin o doză, până acum, relatează observatornews.ro. Iar o treime dintre germani au făcut şi rapelul.

Sursa foto simbol: freepik.com