Bilanțul cadrelor medicale infectate cu virusul COVID-19! Aproximativ 15% din persoanele contaminate sunt din sistemul medical

Publicat: 01/04/2020 | 23:19

Din datele centralizate până la această oră, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre 99 de medici, 127 de asistenți, 35 de infirmiere, 11 îngrijitoare și 85 de persoane din cadrul personalului auxiliar. (CITEȘTE ȘI: CÂT REZISTĂ COVID-19 PE PLASTIC ȘI INOX, CARTON SAU CUPRU. ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII)

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că DSP Botoșani a revenit cu informația privind numărul de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus. Este vorba de 19 cadre medicale confirmate, restul până la 31 fiind în așteptarea rezultatului probelor prelevare. (VEZI ȘI: GEST IMPRESIONANT! O FEMEIE INFECTATĂ CU CORONAVIRUS A REFUZAT SĂ FIE INTUBATĂ: ”SALVAȚI VIAȚA UNUI TÂNĂR. EU AM TRĂIT DESTUL”)

Bucureștiul se află în frunte clasamentului de cadre medicale infectate cu un număr de 60 de persoane contaminate, dintre care 19 medici, 16 asistenți medicali, infirmiere 6 și 19 oameni din personalul auxiliar.

În prezent, în România au fost confirmate 2.460 de cazuri de peroane infectate cu noul coronavirus și s-a înregistrat un număr total de 92 de decese.