Bilanț tragic! Italia are peste 10.000 de morți și a trecut de 90.000 de cazuri de coronavirus

Publicat: 28/03/2020 | 21:42

Italia are în prezent peste 10.000 de decese și numără mai mult de 90.000 de cazuri de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, după ce în ultimele 24 de ore au mai murit 889 de oameni și s-au înregistrat încă 5.974 de noi îmbolnăviri, potrivit bilanțului comunicat de autoritățile italiene sâmbătă seara. 

Vineri, au fost anunțate 5.909 persoane pozitive de coronavirus, în 24 de ore, iar numărul persoanelor aflate în stare critică, la terapie intensivă, era de 3.732. (CITEȘTE ȘI: MIRACOLELE EXISTĂ! ALINA, O ROMÂNCĂ DIN ITALIA CU CORONAVIRUS A FOST SALVATĂ DE MEDICI: „TOȚI SUNT NIȘTE ÎNGERI”)

Astfel, în Italia au fost confirmate până acum92.472 de cazuri infectate cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, 10.023 au murit și 12.384 s-au vindecat. În prezent sunt 70.065 de cazuri. Este țara cel mai crunt lovită de pandemia de coronavirus, având de trei ori mai multe decese decât China, țara unde s-a înregistrat primul focar de Covid-19.

Pandemia de coronavirus din Italia a dus la închiderea multor afaceri

Pandemia de coronavirus din Italia a dus la închiderea multor afaceri și la disperarea oamenilor care nu mai au nicio modalitate de a-și câștiga pâinea. În orașul Bari, trei locuitori au mers în fața unei bănci și au cerut un împrumut de numai 50 de euro, pentru că nu mai au ce să mănânce.

Aceștia au mers la sucursală pentru a obține un împrumut de 50 de euro, spunând că nu mai au nimic în bucătărie, nu mai au ce să pună pe masă, iar bătrânii nu și-au mai luat medicamentele de o lună de zile. (VEZI ȘI: CUM SE POATE AȘA CEVA?! O EMISIUNE TV DIN ITALIA A ANUNȚAT CORONAVIRUSUL ÎNCĂ DIN NOIEMBRIE 2015)

”Nu mai avem bani! Veniți acasă la noi! Nu mai avem bani! Noi unde **** trăim? Familia noastră nu mai are acasă nimic! Vă rog să veniți să vedeți. Statul a zis că e pentru toți! Aștept aici până la 5.00. Să vedem! Eu vreau doar 50 de euro! Vreau să mănânc! Nu mai avem nimic acasă, vă rog să veniți să vedeți, în bucătăria mea nu mai avem nici măcar făină, mama nu a luat medicamentele de o lună, vrem doar 50 de euro, vrem doar să mâncăm” au spus oamenii, răpuși de disperare.