Bilanț tragic în SUA. Numărul deceselor a trecut de 20.000!

Publicat: 12/04/2020 | 09:08

Statele Unite au înregistrat 20.071 de decese din cauza COVID-19, tot aici fiind şi cel mai mare număr de cazuri (519.453), potrivit Universităţii Johns Hopkins.

CITEȘTE ȘI: CHINA, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR ÎN CRIZA CORONAVIUSULUI: ”EXISTĂ RISCUL UNUI AL DOILEA VAL AL INFECȚIILOR CU COVID-19”

Universitatea din Baltimore a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.920 de decese, o uşoară scădere faţă de vineri, când au fost 2.108.

În total, de la apariţia în China în decembrie, pandemia a COVID-19 a ucis peste 100.000 de persoane.

CORONAVIRUS. Mai mulți pacienți bolnavi de la Spitalul „Victor Babeș” cer externarea. De ce nu pot fi trimiși la domiciliu, deși nu au simptome

O treime din economia SUA, anulată de COVID-19

Epidemia de COVID-19 a anulat aproape o treime din producția economiei din SUA în actualul trimestru. Potrivit informațiiloe apărute în mass-media, 48 de state au închis foarte multe din afacerile care se desfășurau în ”vremuri normale”, iar restaurantele, hotelele, magazinele universale și micile întreprinderi au disponibilizat milioane de oameni.

CITEȘTE ȘI: PRIMA VEDETĂ DIN ROMÂNIA, DIAGNOSTICATĂ CU NOUL CORONAVIRUS. A FOST INTERNATĂ DEJA LA ”MATEI BALȘ”!

În ultimele trei săptămâni, 16,8 milioane de americani au fost nevoiți să aplice pentru ajutorul de șomaj, ofiiciile de șomaj fiind depășite de situație.  Dar estimările sunt sumbre, din acest punct de vedere, transmițând că numărul locurilor de muncă ar putea scădea în continuare, rata șomajului ajungând până la 15% în luna aprilie. Mai mult, afacerile care nu se bazează pe comerțul cu alimente și bunuri de bază au scăzut cu 97% în ultima săptămână a lunii martie, în comparație cu anul precedent, potrivit Morgan Stanley.