Bilanţ tragic după atacul asupra unui templu din Kabul! 25 de oameni şi-au pierdut viaţa

Publicat: 26/03/2020 | 15:10

Cel puțin 25 de oameni au murit și alți opt răniți într-un asalt de timp tip comando asupra unui templu al comunităţii religioase sikh în centrul capitalei afgane Kabul. Atacul a fost revendicat de ISIS.

Tariq Arian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, cel care a comunicat acest bilanţ, a informat că „80 de civili au fost salvaţi”, iar un atacator a fost ucis.

Potrivit unui reprezentant al comunității sikh în parlamentul afgan, în momentul atacului erau „aproximativ 150 de persoane în templu”, unde familiile din cartier vin cu regularitate pentru rugăciunea de dimineaţă.

Momente critice în Afganistan

Acest asalt a venit într-un moment critic pentru Afganistan, care se confruntă cu o criză politică internă, cu o ofensivă talibană şi cu epidemia provocată de noul coronavirus.

Situaţia s-ar putea agrava şi mai mult în urma unei reduceri de un miliard de dolari din ajutorul Washingtonului, după cum a anunţat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, care a întreprins o vizită inopinată la Kabul în încercarea de a salva un acord istoric încheiat între Washington. scrie Agepres.

Talibanii au negat orice implicare în acest atac, potrivit purtătorului lor de cuvânt Zabihullah Mujahid. De altfel, talibanii s-au angajat să lupte împotriva grupărilor extremiste ca Statul Islamic cu scopul de a evita ca Afganistanul să devină un sanctuar al acestora, potrivit AFP.

Comunitatea sikh în Afganistan reprezintă o minoritate religioasă şi a fost ţinta unor atacuri şi în trecut.