Bilanț sumbru: un om a murit la fiecare 15 secunde în ultimele două săptămâni, din cauza Covid-19

Publicat: 05/08/2020 | 12:09

Numărul deceselor provocate de Covid-19 la nivel global a crescut în ultimele două săptămâni. Astfel, un om a murit la fiecare 15 secunde din cauza virusului.

Numărul deceselor provocate de pandemie la nivel global a trecut azi de 700.000, scrie Reuters, citată de Digi 24

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de Covid-19, potrivit calculelor pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde. Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.

SUA, în continuare foarte afectate de pandemie

La începutul pandemiei, coronavirusul a ajuns mai lent în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate.

Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc în mahalale, potrivit Programului ONU pentru Aşezări Umane. Multe dintre ele au locuri de muncă în sectorul informal cu puţină siguranţă socială şi au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Statele Unite, cu o populaţie de aproximativ 330 milioane de locuitori, au fost de asemenea lovite crunt de virus, în ciuda faptului că sunt una dintre cele mai bogate naţiuni din lume.