Bilanț record în Marea Britanie! Aproape 1.000 de decese și peste 5.000 de cazuri de infecție cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Publicat: 08/04/2020 | 21:00

Bilanț sumbru în cea de a cincea țară europeană extrem de afectată de noul coronavirus. Bilanțul a ajuns astăz la un total de 60,733 de cazuri de contaminare cu COVID-19 și 7,097 de decese.

Marea Britanie a avut astăzi un record în ceea ce privește numărul de decese de la începerea întregii pandemii în UK: 938 de moți au raportat britanicii în ultimele 24 de ore.

Potrivit datelor furnizate de Guvernul Regatului Unit, autoritățile britanice au testat un total de 232.708 persoane, dintre care aproape 13.000 doar în 7 aprilie. Astfel, în Marea Britanie au mai fost confirmate alte 5.492 de cazuri de infecție cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI: TONE de materiale medicale din China au ajuns pe teritoriul României

Un număr de peste 1.500 de pacienți sunt în stare critică, arată datele centralizate de Worldometer.

Sky News a precizat că, din totalul de 938 de noi victime, 828 provin din Anglia, în timp ce lista este completată de fatalitățile din Scoția (70), Țara Galilor (33) și Irlanda de Nord (5).

Pacienții decedați aveau vârste cuprinse între 22 și 103 ani, iar 46 dintre ei – cu vârste cuprinse între 35 și 96 de ani – nu aveau patologii preexistente.

CITEȘTE ȘI: DECIZIA luată de Gigi Becali în legătură cu FCSB

Noul bilanț vine într-un moment în care este tot mai probabil ca măsurile de carantină din Marea Britanie să fie prelungite. Restricțiile prevăzute inițial mai sunt valabile doar până luni, 13 aprilie.

Premierul Marii Britanii diagnosticat pozitiv cu COVID-19

Precum alte populații din spațiul euroatlantic, britanicii trăiesc de câteva săptămâni sub un regim aspru de restricții, care au fost impuse odată cu momentul în care premierul Boris Johnson, diagnosticat și el cu COVID-19 între timp, anunța o serie de măsuri extraordinare fără precedent.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii

CITEȘTE ȘI: PREVIZIUNILE Universității din Washington pentru ROMÂNIA. Care este numărul total

Premierul Regatului Unit a fost internat, duminică, la Spitalul St. Thomas din Londra, în condițiile în care prezenta simptomele specifice infecției cu COVID-19 chiar și la 10 zile de la diagnosticare. Ulterior, pentru că starea sa s-a înrăutățit, el avea să fie mutat în secția de terapia intensivă.