Bilanț global! Peste două milioane de oameni au fost infectați cu COVID-19 și aproape 150 de mii au murit în toată lumea

Publicat: 17/04/2020 | 15:01

Bilanț tragic la nivel mondial. Datele de astăzi arată că 2,196,569 de oameni au fost contaminați cu noul coronavirus și 147,509 dintre ei au murit deja. De asemenea, 557,504 de oameni s-au vindecat de boală.

Cel mai afectat stat din lume este în continuare SUA. Acolo sunt înregistate 678,210 de cazuri de infecție cu COVID-19, iar 34,641 dintre cei contaminați au decedat. Situația alarmantă din Statele Unite l-a îndemnat pe președintele Trump să ia o decizie de ultimă oră. Acesta a redus restricțiile sanitare și a lăsat la îndemnul guvernatorilor hotărârile de redeschidere a unor activități pentru fiecare stat în parte, scrie CNN.

CITEȘTE ȘI: PANDEMIE. Angela Merkel a apărat OMS în timpul convocării cu liderii G-7, după

Pandemia de coronavirus a a lovit în plin economiile din întreaga lume, dar și a țării de debut al virusului ucigaș. Potrivit ultimelor informații, China, cea de-a doua putere în lume, se confruntă cu una dintre cele mai slabe perioade economice. De asemenea, în orașul în care a izbucnit focarul de COVID-19, Wuhan, au fost revizuite datele morților și au fost adăugați, așadar, 1,300 de morți.  Datele au fost refăcute după ce SUA s-a plâns de faptul că Republica Chineză nu oferă transparență în relatarea cifrelor în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

După SUA, cele mai afectate țări din lume sunt în ordine: Spania, Italia, Franța și Germania, considerate de altfel, unele dintre cele mai mari puteri din Europa.

CITEȘTE ȘI: COVID-19. Micii fotbaliști din România îi trimit încurajări lui Paulo Dybala,

Bilanț COVID-19, 17 aprilie 2020