Bianca Drăgușanu, în misiunea de salvare a lui Mihăiță Reaboi care se luptă cu o boală nemiloasă. Adelina Pestrițu și Alina Ceușan se numără printre vedetele care au făcut donații pentru el

Publicat: 07/05/2021 | 12:14

Bianca Drăgușanu s-a alăturat în misiunea de salvare a lui Mihăiță Reaboi care se luptă cu o boală nemiloasă: amiotrofie spinală tip II (SMA-II). Din cei 2.125.000 de milioane de dolari cât costă cel mai scump medicament din lume –  Zolgensma – s-au strâns aproape 950.000 de dolari. Nu doar fosta prezentatoare de la Kanal D a decis să devină unul dintre îngerii păzitori ai băiețelului, ci și Adelina Pestrițu, Alina Ceușan și Diana Munteanu.

Bianca Drăgușanu, în misiunea de salvare a lui Mihăiță Reaboi, diagnosticat cu SMA-II

Amiotrofia spinală musculară i-a furat lui Mihăiță Reaboi libertatea de a merge pe propriile picioare și, totodată, i-a răpit bucuria de a se juca alături de alți copii de vârsta lui, de a-și trăi copilăria normal, fără dureri de spate scolioză sau dificultăți de a respira la somn. În urmă cu câteva ore bune, Bianca Drăgușanu a aflat despre drama băiețelului și a lansat un apel emoționant pe IG Story, după cum puteți vedea în galeria foto a articolului.

Leonid Reaboi, fratele său mai mare, îi este alături în fiecare clipă, la fel ca părinții. Pe 27 aprilie, când el a împlinit șapte ani, a transmis un mesaj impresionant prin intermediul clipului de mai jos: “De ziua mea, cea mai mare dorință este ca Mihăiță să meargă. Mihăiță este frățiorul meu pe care îl iubesc foarte mult (…). Este ce am mai scump pe lume. Seara îl port în rugăciuni și îl rog pe Dumnezeu să-l facă bine. Vă rog, ajutați-ne să-i oferim o șansă la viață”.

În urmă cu aproape două luni, Mihăiță Reaboi a primit un corset pe care este nevoit să îl poarte zilnic, dar și orteze.

“Când a fost încălțat cu ele, a întrebat: «Mama, acestea sunt noile mele piciorușe? O să pot merge, dacă o să le pot purta?»A urmat o tăcere care m-a durut…”., a povestit mama copilului într-o postare sfâșietoare.

Nu rata: Gina Pistol și Christina ICH și-au unit forțele ca să salveze un bebeluș: “Luptăm pentru Filip”. Băiețelul a fost diagnosticat cu o maladie rară: SMA 1

După cum veți descoperi în galeria foto a articolului, Amme, Roxana Blagu, Alina Ceușan, Diana Munteanu, Diana Pârvu și Mirela Tecar, fostă concurentă de la “Insula Iubirii”, se numără printre persoanele publice de la noi care s-au alăturat în războiul pentru viață pe care îl poartă Mihăiță Reaboi.

La finalul anului trecut, Adelina Pestrițu a spus povestea tristă a băiețelului cu lacrimi în ochi.

“Nu am vrut să rămân indiferentă, pentru că știu că în comunitatea mea există oameni la fel de sensibili și oameni care empatizează la fel de mult ca și mine cu cei care au nevoi speciale (…). Până la vârsta de trei ani, a funcționat normal: vesel, în proces de dezvoltare, alerga foarte mult, se juca (…). Părinții lui Mihăiță s-au speriat (…), au urmat multe investigații, iar în urma acestora a urmat tragicul diagnostic. Atrofie musculară spinală de tip II, o boală genetică extrem de rară (…). De această sumă este nevoie ca Mihăiță să poată fi salvat, să poată fi operat”, a declarat Adelina Pestrițu într-o filmare postată pe Instagram Stories.

Află și: Povestea sfâșietoare a micuței Alexa. Are nevoie de peste 2 milioane de euro pentru tratament!

Oricine poate deveni unul dintre îngerii păzitori ai lui Mihăiță Reaboi

Puteți alege să faceți donații în următoarele surse directe:

???? Revolut/Bt Pay +40769077394 (Id:bogdany43j)

???? Transfer bancar

Beneficiar: Asociatia învingem SMA
Banca Transilvania

RON:RO40BTRLRONCRT0566150301

EURO:RO87BTRLEURCRT0566150301

USD:RO91BTRLUSDCRT0566150301

GBP: RO45BTRLGBPCRT0566150301

SWIFT: BTRLRO22XXX

Viktoria Bank
MDL: MD71VI022250700000036MDL

USD: MD26VI022330700000331USD

SWIFT: BTRLRO22

????SMS pentru Romania la 8828 cu textul Mihaita

????SMS pentru Republica Moldova (Moldcell, Unite): 2910 cu textul 608

????Paypal

????GoFundMe

????HelpKarma

????CaritateMD

Citește și: Andreea Bălan, apel emoționant pentru salvarea unei fetițe care se luptă cu o boală rară: “Alessia are nevoie de noi”

Sursa foto: Facebook, Instagram & Instagram Stories