Bebeluşul abandonat de mamă într-o casă părăsită din Olt a fost luat de familia tatălui

Publicat: 05/03/2020 | 16:07

Bebeluşul abandonat de mamă (foto), la sfârşitul lunii ianuarie, într-o casă părăsit din Olt, nu se află în grija unui asistent maternal, ci este îngrijit, în prezent, în familia  tatălui său. (VEZI ȘI: BEBELUŞ ABANDONAT. POLIȚIȘTII AU DESCOPERIT-O PE MAMĂ)

Un bărbat s-a prezentat la spital şi l-a recunoscut pe micuț ca fiind fiul său, astfel că bebelușul a ajuns în familia acestuia. „Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului (DGASPC) monitorizează însă în continuare cazul, în acest sens derulând deja o anchetă socială la domiciliul bărbatului“, a declarat directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca.

Abandonat într-o cutie din carton

Reamintim că un locuitor al satului Morunești, comuna Morunglav, din județul Olt, a fost șocat să descopere,  într-o casă părăsită, un bebeluș. Potrivit localnicului, copilul – care părea să aibă doar câteva zile – era învelit într-o pătură și pus într-un coș. Localnicii suspectau că micuțul ar fi fost îngrijit pe furiș de către mamă, astfel ar fi murit de foame sau frig.

Nou-născutul a fost dus la Spitalul Balș pentru evaluarea stării de sănătate. Polițiștii au identificat-o, între timp, și pe mamă. „Astăzi, 31 ianuarie, am fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că într-o casă abandonată de pe raza comunei Morunglav, județul Olt, a fost găsit un bebeluș abandonat.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș s-au deplasat la fața locului și au constatat că un bebeluș, de trei zile, a fost abandonat într-o cutie din carton. Bebelușul era în viață, îmbrăcat și învelit cu o pătură. A fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru investigații.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat-o pe mama acestuia, o femeie de 40 de ani, din localitate.

Cercetările continuă sub supravegherea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă BalŞ pentru stabilirea situației de fapt”, au spus atunci  reprezentanţii IPJ Olt. (VEZI AICI: EL ESTE BEBELUŞUL DIN BALȘ ABANDONAT DE MAMA SA ÎNTR-O CASĂ PĂRĂSITĂ. A FOST ALĂPTAT DOAR O DATĂ PE ZI)