Bebeluşa Ioana, infectată cu coronavirus? A așteptat 8 ore în spital cu alți 40 de bolnavi infecțioși

Publicat: 28/01/2020 | 13:45

Virusul apărut în China se răspândește rapid și generează panică în rândul oamenilor. Bebelușa Ioana, colega lui Şerban Huidu a trecut print-o sperietură groaznică.

Bebeluşa se teme de prezenţa virusului în ţara noastră, mai ales că recent, blondina s-a întors din Asia, după ce a stat mai mult de o lună acolo.  Cât timp Ioana a fost plecată s-a îmbolnăvit și a fost nevoită să se trateze mai multe zile. Deși a sperat că totul este o simplă răceală lucrurile s-au complicat după o vizită la farmacie. (CITEȘTE ȘI: SUSPICIUNE DE INFECTARE CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! ESTE VORBA DESPRE UN TÂNĂR DE 24 DE ANI)

„Din seria eternă și fascinantă Românie”

Vedeta a povestit pe rețelele de socializare ce a pățit și cum a trecut prin clipe greu de imaginat. „Din seria eternă și fascinantă Românie: Pe 24 ianuarie m-am întors în țară, după aproape o lună de zile petrecută în Asia, mai exact Bali, cu o superbitate de gripă. Două zile m-am îndopat cu N***, sperând să fie doar o răceală de la schimbarea de temperatură. Când am văzut că simptomele persistă, m-am dus la farmacie, că tot omul, să cer un T****- antigripalul minune despre care vorbește toată lumea. Ei bine, acolo mi s-a spus că acest medicament nu se eliberează fără o testare prealabilă și că oricum, ținând cont de datele problemei, ar trebui să mă prezint la Institutul Matei Balş pentru o testare.”, a scris Ioana pe contul de Facebook.

„Am făcut schimb de nervi, de frustrări și cel mai important de boli și viruși.”

Imediat ce a ajuns în țară, bebelușa a mers la spital pentru a face mai multe analize. Deși s-a prezentat la una din unitățile medicale care ar trebui să se ocupe de persoanele ce prezintă simptome ale virusului, a fost surpinsă când a aflat că în institutul respectiv nu există un test pentru coronavirus.

„Am zis să fac ceea ce este corect, mai ales în haosul care e acum și să mă prezint la doctor. Azi dimineață, la ora 11 eram la camera de garda a institutului Matei Balş. Mi-am prezentat situația și mi s-a spus că nu am cum să fac testarea pentru coronavirus, că ei nu au așa ceva, dar dacă prezint simptome de gripă, să aștept totuși să mă vadă domnul doctor. Și am așteptat. 8 ore, într-o încăpere de 10 mp cu alți 40 de bolnavi infecțioși. A fost frumos. Am făcut schimb de nervi, de frustrări și cel mai important de boli și viruși.”

„Pe scurt: 8 ore de așteptare, absolut nicio testare„

Ioana a fost revoltată de felul cum a fost trată și de lipsa de profesionalism și competență pe care a întâlnit-o. „Când domnul doctor m-a primit în sfârșit, m-a consultat rapid și mi-a dat dreptate: am gripă. Bine, bine, zic…totuși nu există vreun risc să fie coronavirusul asta de care vorbește toată lumea? Răspunsul a fost nu, pentru că Indonezia nu e China. Ok…dar oamenii călătoresc, îi spun, și mai ales unde am fost eu, erau foarte mulți chinezi…ba chiar am împărțit camera cu o chinezoaică pentru câteva zile. Păi și erau bolnavi chinezii? Nu știu domnu’ doctor, eu zic că nu, dar cine știe… Concluzia? T*** și ne auzim în câteva zile! Pe scurt: 8 ore de așteptare, absolut nicio testare, un diagnostic previzibil și un tratament despre care am aflat că se poate aplică, totuși, și fără prescripție medicală. Ferească Dumnezeu de vreo epidemie serioasă în România.” , a mai scris Ioana.