Bebeluș de cinci luni, înecat cu lapte. Medicii de la Spitalul din Craiova nu i-au mai putut salva viața

Publicat: 23/04/2020 | 17:15

Un bebeluș de numai cinci luni a fost transportat cu elicopterul la Spitalul din Craiova, după ce s-a înecat cu lapte. Potrivit primelor informații, bebelușul din Târgu-Jiu a fost hrănit, apoi culcat pe spate, dar – în timpul somnului – s-a înecat. 

Bebelușul a fost resuscitat la Spitalul din Târgu-Jiu, iar apoi transferat la Spitalul din Craiova, la secția de terapie intensivă, acolo unde a primit îngrijiri, numai că medicii nu i-au mai putut salva viața. Polițiștii au declanșat o anchetă pentru ucidere din culpă.

„Un copil de cinci luni, căruia i s-a dat să mănânce, l-au adormit apoi şi probabil că a aspirat mâncarea. S-a cerut ambulanţa, s-a resuscitat, a fost destul de grav, cianotic, s-a resuscitat de către ambulanţă, a ajuns la Pediatrie, apoi în ATI s-au continuat procedurile de resuscitare. S-au luat toate măsurile terapeutice şi ulterior s-a decis transferul către Craiova”, a declarat Nicoleta Coleaşă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, informează mediafax.ro.

(CITEȘTE ȘI: CINE ESTE ADRIANA PISTOL, CEA CARE L-A ÎNLOCUIT PE ADRIAN STREINU CERCEL DUPĂ CE A FOST DAT AFARĂ)

”Familia respectivă a fost permanent monitorizată”

Primarul din localitatea Bălești consideră că este vorba despre o neglijență a părinților, familia acestuia fiind una cu probleme sociale, monitorizată permanent.

„Este probabil o neglijenţă. Oricum, e regretabil. Este vorba de un bebeluş de cinci luni, e regretabil că se întâmplă astfel de incidente. Dintr-o neglijenţă, probabil. Familia respectivă a fost permanent monitorizată, prin Compartimentul de Asistenţă Socială. E o familie cu probleme sociale, o familie care beneficiază cu tot ce ţine de drepturile sociale, mă refer la ajutor social, la alocaţia pentru susţinerea familiei”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti, potrivit aceleiași surse.

(VEZI ȘI AICI: PESTE 500 DE PACIENȚI AU BENEFICIAT DE CONSULTANȚĂ ONLINE GRATUITĂ PE PLATFORMA MEDICI PENTRU ROMÂNIA)