Bătuți de neveste! Trei ieșeni au sunat la 112, noapte trecută, pentru a cere ajutor autorităților

Publicat: 29/06/2020 | 15:06

Violența domestică este o problemă gravă în România, care face zilnic victime. Dacă de obicei cele care sunt supuse unui astfel de comportament sunt femeile, care sunt agresate de partenerii de viață, lucrurile par să stea diferit în Iași.

Noapte trecută, trei bărbați au sunat la numărul unic de urgență 112, pentru a semnala violența domestică. Aceștia au cerut intervenția Poliției şi asistenţă medicală, declarând că au fost bătuţi de soţii sau iubite, scrie Mediafax. (CITEȘTE ȘI: VIOLENȚA DOMESTICĂ FACE TOT MAI MULTE VICTIME! AVEA ORDIN DE PROTECȚIE, DAR ASTA NU L-A OPRIT SĂ O AMENINȚE CU BĂTAIA)

În primul caz, un bărbat de 35 de ani din Popricani a declarat că a fost lovit cu o bucată de lemn de către soţie. În urma incidentului acesta a suferit un traumatism la coloana lombară. Pentru el au fost necesare îngrijiri medicale, iar bărbatul a fost trimis la spitalul de neurochirurgie.

În aceeași noapte, un alt bărbat din Fărcăşeni, în vârstă de 41 de ani, a fost lovit de iubita lui cu un scaun. În urma altercației, acesta a suferit un traumatism cranian şi o contuzie de gleznă. De asemenea, și el a fost trimis la neurochirurgie.

„De fiecare dată soţia este agresorul”

Al treilea apel la 112 a fost făcut de un bărbat, în vârstă  de 45 de ani, din Tibana, care a reclamat că a fost lovit cu o coasă de către soţie. Potrivit autorităților, scandalul este la ordine zilei în familia celor doi, iar de fiecare dată cea care reacționează violent este soția. Cei doi nu sunt la primul conflict.

„De fiecare dată soţia este agresorul, ea fiind cea care a sunat şi la ambulanţă”, au declarat medicii de la SMURD. (VEZI ȘI: CIFRE ALARMANTE! NUMĂRUL RECLAMAȚIILOR DE VIOLENȚĂ DOMESTICĂ S-A DUBLAT ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ)

Bărbatul a refuzat transportul la spital, în schimb soţia lui a dorit consult medical de specialitate în UPU.