Bătrânii peste 65 de ani din România pot ieși pe toată durata zilei. Care este condiția

Publicat: 29/03/2020 | 21:30

Astăzi, 29 martie, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul epidemiei de coronavirus din România. 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis care sunt regulile impuse în ordonanța militară 4, ce intră în vigoare ca urmare a atingerii de aproape 2.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Pentru a le veni în ajutor persoanelor de peste 65 de ani, Ion Marcel Vela a declarat în cadrul declarației de presă faptul că acestea vor putea ieși din casă pe toată durata zilei, numai în contextul în care acest lucru implică situații de urgență legate de starea de sănătate.

De asemenea, Ion Marcel Vela a informat că se mai acordă un interval de ieșire din casă a persoanelor de peste 65 de ani seara, de la ora 20 la ora 21, strict pentru nevoile animalelor de companie și domestice.

„Am clarificat cu privire la circulația persoanelor cu vârste de peste 65 de ani un interval orar în care pot să își rezolve și probleme de natură medicală, precum tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face cu mijloace proprii, ale familiei, mijloace de transport sanitar speciale, făcându-se în intervalul orar normal și după ora 13 și înainte de ora 11, în întreaga perioadă a zilei, tot ce ține de zona medicală.

Am permis deplasarea în afara locuinței sau a gospodăriei a pers. peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21 pentru asigurarea nevoilor animalelor de companie. Nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere. Am încercat să venim în sprijinul persoanelor care au peste 65 de ani alocând întreaga zi pentru probleme medicale și încă un interval orar pentru probleme personale, legate de nevoile animalelor de companie. Tot pentru pers. de peste 65 de ani am clarificat condițiile în care pot fi sprijinite de către cei care desfășoară activități comerciale” a spus Ion Marcel Vela, despre noile reguli impuse de ordonanța militară 4, în contextul epidemiei de coronavirus.