Bătrânii din Capitală se înghesuie la cozi fără a respecta distanța optimă. De ce se tem oamenii mai mult decât de coronavirus

Publicat: 08/04/2020 | 10:59

Determinați de autorități să meargă la cumpărături doar între orele 11 și 13, bătrânii dau buzna în magazine fără să își dea seama la ce pericole se expun.

O mare parte dintre ei nu poartă mască și nu respecta niciodată nu respectă distanța optimă, lucruri extrem de importante.

Bătrânii României stau în aglomerație, cot la cot cu alți oameni, de teamă că nu apucă, în două ore, să rezolve tot ce și-au propus.

La Obor este aglomerație mare

Piața Obor este plină într-o dimineață normală. Deși sunt supravegheați de agenții de pază, aceștia tot unul lângă altul se așează la coadă.

„Este foarte aglomerat, nu ar trebui să intre decât câte 10. Nu avem timp! Fug acum şi dacă stau la tramvai ajung acasă peste 1 şi am plecat la 11 fără 5”, a povestit un client la ProTV.

Situația se repetă și în alt cartier

Este ora 12 și la Piața Iancului, în fața unui magazin aflat la parterul unui bloc sunt  mai multe persoane care nu respecta distanta, sunt persoane care stau una lângă cealaltă, fără să poarte mănuşi, şi vor să îşi facă toţi cumpărăturile cât mai repede.

Potrivit datelor oficiale, 1031 de persoane, cu vârste de peste 60 de ani, s-au infectat până acum cu COVID-19.