Bătrână din Capitală, jefuită de doi bărbați care purtau măști de protecție împotriva COVID-19. Ce sumă imensă au furat hoții

Publicat: 17/04/2020 | 12:42

Starea de urgență nu i-a făcut pe hoții să intre în “vacanță”, iar aceștia continuă să iasă “pe teren”. Cu fețele acoperite cu măști de protecție, doi bărbați din București au intrat în locuința unei femei în vârstă de 71 de ani și au furat suma de 100.000 de lei.

VEZI AICI: ULUITOR! O BĂTRÂNĂ A FOST PĂCĂLITĂ DE UN BĂRBAT, CARE S-A DAT DREPT FIUL EI ȘI I-A CERUT TOȚI BANII DIN CASĂ

Bărbații au pretins că sunt angajaţii unei companii de distribuţie a curentului electric şi trebuie să verifice contorul. Bătrâna i-a crezut și le-a permis să intre în casa ei. După ce a sesizat că a fost prădată de hoți, femeia a sunat la 112.

Ulterior, în urma unor percheziții domiciliare, cei doi bărbați au fost prinși. Cel de-al treilea, care i-ar fi ajutat să părăsească rapid zona după comiterea furtului, este în continuare căutat. Hoți au fost duși la audieri și reținuți.

VENIT. Ce înseamnă muncitor sezonier și cum ajungi să lucrezi în afara țării

În fapt, în data de 14 aprilie, o femeie în vârstă de 71 de ani a sesizat, prin intermediul 112, Secţia 13 Poliţie, că în aceeaşi zi doi bărbaţi, care s-au prezentat ca fiind angajaţii unei companii de distribuţie a curentului electric, i-au solicitat accesul în locuinţă sub pretextul că vor verifica contorul. După câteva minute, cei doi au părăsit apartamentul, iar după plecarea acestora, persoana vătămată a observat lipsa a peste 100.000 de lei, sumă pe care o avea într-un dulap. A fost efectuată cercetarea locului faptei şi simultan au fost declanşate investigaţii şi audieri, în vederea obţinerii a cât mai multor detalii legate de cei doi bărbaţi. În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că cei doi bărbaţi care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate, având feţele acoperite de măşti de protecţie, după ce au sustras suma de bani, ar fi părăsit zona cu sprijinul altei persoane, care i-a transportat cu un autoturism„, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

NU RATA: CARE A FOST REACȚIA A DOI POLIȚIȘTI DIN IAȘI ATUNCI CÂND O BĂTRÂNĂ A DORIT SĂ AJUNGĂ LA BANCĂ PENTRU A-ȘI ÎNCASA PENSIA

Până în prezent, din prejudiciu, au fost recuperaţi peste 81.000 lei. Cercetările sunt continuate de Secţia 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.