Bătaie la Starea Civilă, în Vaslui. Bărbații și-au împărțit pumni și picioare, în timp ce femeile s-au păruit. Ce a pățit un polițist venit să calmeze spiritele / VIDEO

Publicat: 30/04/2021 | 09:12

Scandalul a avut loc la Centrul de Afaceri din municipiul Vaslui. Totul a început după ce un bărbat care era la rând la Starea Civilă, pentru a intra în posesia unui act de căsătorie, a intrat într-un conflict cu alt cetățean, aflat acolo pentru a obține un certificat de naștere.

Cei doi au început să se certe, după care s-au luat la bătaie, de față cu toată lumea. Și-au împărțit pumni și picioare, în timp ce soțiile lor s-au și ele la harță, trăgându-se de păr una pe alta și lovindu-se cu poșetele, potrivit vremeanoua.ro.

Polițiștii chemați să încheie conflictul au avut mult de lucru. Un agent a căzut pe gresie, în încercarea de a-l imobiliza pe unul dintre scandalagii. S-a ridicat, însă, rapid și, cu ajutorul unui coleg, l-a încătușat pe bărbat.

Bătaie la Vaslui. “Am de gând să fac o informare la Poliția Locală pentru a asigura ordinea și la Starea Civilă”

Florin Sârbu, directorul Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui, a declarat că este primul incident grav care are loc în clădirea pe care o administrează. Acesta intenționează să poarte o discuție cu conducerea Poliției Locale pentru a asigura ordinea și la Starea Civilă, la fel cum se întâmplă la Evidența Populației.

În momentul când a avut loc incidentul, eu nu eram în clădire. Am fost informat că două persoane care stăteau la rând la Starea Civilă nu s-au înțeles asupra ordinii și s-au luat la bătaie. Unul dintre ei era acolo pentru a înregistra o căsătorie, celălalt pentru a înregistra o naștere. Noi am anunțat incidentul la 112, au fost acolo și organele de poliție. Nu știu ce măsuri au fost luate, știu doar că unul dintre cei doi bărbați implicați în altercație a revenit la Centrul de Afaceri pentru a-și ridica documentul solicitat. Eu am de gând ca după sărbători să fac o informare la Poliția Locală pentru a asigura ordinea și la Starea Civilă, așa cum se întâmplă acum la Evidența Populației. Nu am mai avut asemenea evenimente, am fost și noi surprinși de ce s-a petrecut azi la Centrul de Afaceri”, a declarat Florin Sârbu, directorul Centrului de Afaceri Vaslui.

Reacția IPJ Vaslui în urma scandalului

Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, a anunțat că în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

În cursul zilei de astăzi, 29 aprilie 2021 (n.r. joi), ora 13.58, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin SNUAU 112, despre faptul că în zona unui ghișeu al Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Vaslui, mai multe persoane sunt implicate într-un scandal. La sesizare s-a deplasat un echipaj mixt (polițist însoțit de militar jandarm) care a identificat una dintre persoanele participante la scandal, care se manifesta agresiv, încercând să lovească persoane de la fața locului. Bărbatul de 39 de ani din Vaslui a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Vaslui, unde a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 400 lei, pentru abateri prevăzute Legea 61 din 1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată”, a declarat Bogdan Gheorghiță, reprezentantul IPJ Vaslui.