Bătaie de joc! Medicii și asistentele de la spitalul din Toplița primesc hârtie și elastice pentru a-și confecționa măști, în timp ce primarul… “Le-a venit ideea după ce au văzut pe YouTube!”

Publicat: 26/03/2020 | 09:13

La spitalul din Toplița lucrează 37 de medici și 107 asistente. În plină pandemie de coronavirus, acești oameni au rămas fără măști de protecție de o săptămînă și jumătate. Conducerea unității a găsit, imediat, o soluție și, potrivit libertatea.ro, cadrele medicale au primit “materiale pentru confecționarea măștilor de unică folosință”: câte un sul de prosoape din hârtie și câte o pungă de elastice colorate.

VEZI AICI: SCANDAL LA TAROM. DOUĂ PERSOANE, INFECTATE CU CORONAVIRUS. PILOTUL CEZAR OSICEANU A RĂBUFNIT: “DEMISIA! E PLĂTIT REGEȘTE PENTRU NIMIC!”

Nu avem măști de aproximativ o săptămână și jumătate. Iar materialele de protecție pentru un spital de nivel 3 sunt, acum, un pachet de elastice de bucătărie și un sul de prosoape de hârtie. Celor din conducere le-a venit ideea după ce au văzut pe YouTube că se pot confecționa măşti şi din hârtie, şi au trimis pe fiecare secție hârtie și elastice”, povestesc cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Topliţa.

Am preferat să refolosim măști purtate, pe care le spălăm, decât acea tâmpenie din hârtie”, a dezvăluit un alt cadru medical, sub protecția anonimatului.

EXCLUSIV. Plătim aproape DUBLU față de americani pentru MĂȘTILE PROFESIONALE destinate medicilor/ Cine sunt „BĂIEȚII DEȘTEPȚI” care profită de PANDEMIE

Directorul aruncă vina pe asistente: “Ele au venit cu propunerea!”

În replică, Mihaela Dan, directorul spitalului din Topliţa, recunoaşte că măştile din hârtie şi elastic  “au fost o variantă, la un moment dat”, însă dă vina pe asistente şi spune că “ele au venit cu propunerea asta. Noi am încercat, ca orice alt spital, toate soluţiile”.

Cei de la urgenţă au măşti de protecţie şi se fac eforturi pentru folosirea echipamentelor conform recomandărilor venite de la Ministerul Sănătăţii”, mai susține directoarea.

VEZI AICI: DRAMA UNUI ȘOFER ROMÂN DIN ITALIA. “NU MI-AM VĂZUT FAMILIA DIN 8 MARTIE!” CE A FĂCUT CÂND A AVUT PRIMELE SIMPTOME DE CORONAVIRUS

Interesant este că miercuri, când în spital se împărţeau prosoape de bucătărie şi elastice, primarul din Topliţa s-a adresat locuitorilor din biroul său, fiind “blindat” cu mănuşi şi mască de protecţie!