Bătaie ca în filmele de la Hollywood pe străzile din Blaj. Șase persoane au fost reținute și vor ajunge în fața magistraților.VIDEO

Publicat: 02/05/2020 | 09:26

Câteva zeci de persoane s-au bătut ca în filme pe străzile orașului Blaj din județul Alba. Inițial patru indivizi s-au certat în plină stradă, însă lucrurile au degenerat rapid și au început să se lovească.

În doar câteva minute în conflict s-au implicat zeci de persoane. Unul dintre localnici a fost cel care a alertat poliția. Bătaia a pornit de la două femei, a anunțat poliția. În total, 15 persoane au fost duse la sediul poliției.

Șase persoane cercetate

Polițiștii din Blaj au reținut 6 persoane care sunt cercetate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Acestea ar fi provocat un scandal, pe stradă, în care au fost implicate, în cele din urmă, mai multe persoane.

Au fost aplicate și 16 amenzi, din care 10 pentru nerespectarea ordonanțelor militare. O altă persoană a fost reținută, pentru instigare publică, după ce a postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care încuraja la agresarea forțelor de ordine.

La data de 1 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani (5 bărbați și o femeie), din Blaj, care sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool și al unor divergențe care au avut loc, pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenția echipajelor de poliție și jandarmerie au avut un comportament recalcitrant și au tulburat liniștea publică.

Scandalagii, în fața magistraților

În cursul zilei de azi, 2 mai, cele 6 persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare și 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Tot în cursul zilei de ieri, 1 mai, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenției forțelor de ordine pentru restabilirea liniștii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care instiga cetățenii să săvârșească fapte de violență.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 mai, să-l prezinte în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.