Barem Limba şi literatura română. Cum se rezolvă, de fapt, subiectele de la Evaluarea Naţională

Publicat: 15/06/2020 | 10:29

Peste 170.000 de elevi ai claselor a VIII-a încep astăzi Evaluarea Națională 2020, cu examenul de Limba și Literatura română. Proba a început la ora 9:00, iar Ministrul Educației a anunțat când va pune baremul și rezolvarea subiectelor de română.

Ministrul Educaţiei a anunţat că va pune pe edu.ro baremul şi rezolvarea subiectelor la română, după ora 15.00. Conform oficialilor din Educaţie subiectele de azi, luni, 15 iunie, vor avea un grad progresiv de dificultate.

Elevii şi-au făcut apariţia în sările de examen încă de la primele ore ale dimineții. Ei au fost nevoiți să treacă prin triajul epidemiologic. Doar cei care au înregistrat o temperaturăsub 37,3 grade au putut intra în sala de examen, acolo unde au fost nevoiți să poarte mască. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, AVERTISMENT PENTRU TOȚI ROMÂNII: “NU SUNTEM ÎN SITUAȚIA DE NORMALITATE! ÎNCĂ NU ȘTIM…”)

Proba a început la ora 9:00

Proba la limba română a început la ora 9.00, iar Ministrul Educației a explicat că subiectele au fost securizate pe un server și au putut fi accesibile oricărui elev care a ținut pasul cu recapitularea materiei. Potrivit președintelui Comisiei Naționale de Examen, Luminița Barcari, în jur de 50 de elevi se află în izolare. Pentru ei va fi organizată o a doua etapă.

În timpul probei, elevii au purtat o mască de unică folosință, pe care au putut să o dea jos, cu acceptul comisiei, ca să bea apă. La final, după ce au terminat de scris, aceștia au predat lucrarea, s-au dezinfectat și au primit o mască nouă.

Iată ce au avut elevii de rezolvat la Evaluarea Naţională la Limba Română! (VEZI ȘI: DE CE AFTERSCHOOL-URILE, GRĂDINIȚELE ȘI CREȘELE NU SE VOR MAI REDESCHIDE DIN 15 IUNIE. MONICA ANISIE A FĂCUT ANUNȚUL)