Bărbatul dispărut în Bucegi, găsit fără viață după cinci zile. Va fi recuperat abia mâine

Publicat: 21/01/2020 | 14:28

După cinci zile de căutări disperate pe munte, cu zeci de salvamontiști mobilizați și intervenția unui elicopter, a fost găsit, în urmă cu puțin timp, bărbatul din Bușteni care, vineri, a sunat la 112 și a cerut ajutor. Din păcate, nu mai este în viață. Trupul va fi recuperat abia mâine. (VEZI ȘI: AMĂNUNTE CUTREMURĂTOARE DESPRE MOARTEA LUI ZSOLT TOROK)

Salvamontiștii din Sinaia au reușit să descopere trupul neînsuflețit al persoanei rătăcite vineri în masivul Bucegi, căzută pe o vale abruptă la întoarcerea către Bușteni. Zona este foarte accidentată, iar recuperarea este foarte dificilă.

Pentru că timpul necesar recuperării și transportul victimei este estimat ca îndelung, a fost luată decizia ca acțiunea salvamontiștilor pentru recuperarea victimei să fie demarată abia miercuri dimineață.

Bărbatul avea 47 de ani și era din Bușteni

Vă reamintim că, după apelul bărbatului, salvamontiștii din Prahova și Bușteni au pornit imediat căutările pe Platoul Bucegi și în zona Jepii Mari. Căutările au fost sistate pe timpul nopții din cauza condițiilor meteorologice dificile, cu ceață, burniță și temperaturi extrem de scăzite, dar și a terenului accidentat și reluate cu sprijinul unui elicopter duminică, luni și astăzi.

Eforturile și mobilizarea au fost uriașe, dar salvatorii estimaseră deja că șansele să mai fie găsit în viață sunt foarte scăzute. Bărbatul are 47 de ani și este din Bușteni. (CITEȘTE AICI: RAPORTUL SALVAMONT DESPRE TRAGEDIA DIN RETEZAT)