Bărbatul dispărut din Spitalul Floreasca și înmormântat, din greşeală, de o altă familie va fi deshumat

Publicat: 05/01/2021 | 12:51

Bărbatul mort de COVID-19 la Spitalul Floreasca din Capitală, care a fost înmormântat, din greşeală, de o altă familie urmează să fie deshumat în cursul zilei de marţi.

Cei care au făcut anunțul au fost chiar rudele bărbatului după ce procurorul care se ocupă de acest caz a decis că măsura este necesară. În urmă cu doar câteva zile, soția pacientului decedat era că trupul partenerul său de viață a dispărut.

„Ni s-a spus să așteptăm, pe urmă ni s-a spus asteptați, că e o încurcătură… Am văzut ce morți mi-au arătat dânșii care erau de COVID, nu am recunoscut niciunul. Ultima explicație e că s-ar putea să-l fi dat la altcineva. Atunci am apelat la poliție. Noi ne vrem cadavrul, eu am trei copii care suferă, l-au iubit, era tatăl lor”, spunea Mioara Păuna, soția decedatului, citată de Digi24. 

Cum s-a petrecut incidentul

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, spune că pe 31 decembrie 2020, au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru.

Cea de a doua familie care a venit să își ridice ruda acum a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit. Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit.

„Foarte probabil, cele două cadavre au fost încurcate, iar cel care a fost predat este al celor care îl caută acum. Se va face și o anchetă a Poliției, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept” spunea purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, la Antena 3.