Bărbat din Hârlău, arestat după ce a jignit și amenințat polițiștii pe Facebook. “A spus că le va viola soțiile!”

Publicat: 25/04/2020 | 11:43

Autointitulat “Johny Chess“ pe o rețea socială, un bărbat din Hârlău, județul Iași, a fost arestat prevenitv pentru 30 de zile după ce, o bună perioadă, a amenințat polițiștii din localitate prin intermediul unor live-uri pe Facebook. Este acuzat de mai multe fapte de ultraj, dar și de lovire.

“Johny Chess“, pe numele real Nicușor Moldoveanu, a intrat în război cu oamenii legii încă de la începutul anului. După ce a fost amendat pentru diferite postări pe Facebook, bărbatul a amenințat, pe 7 aprilie, în oraș un agent de la Poliția Rutieră. A fost lăsat în libertate și, în loc să se cumințească, a prins și mai mult tupeu.

Ulterior, a realizat mai multe live-uri în care discuta cu prietenii lui, ocazie cu care îi făcea praf și îi amenința pe oamenii legii. Aceștia din urmă au luat atitudine și i-au făcut o vizită bărbatului pus pe scandal, care era deja cercetat pentru o faptă de lovire pe care a comis-o la finalul anului trecut. În cele din urmă, Nicușor Moldoveanu a fost arestat preventiv.

La data de 16.04.2020, a postat pe reţeaua de socializare Facebook, de pe contul său, o înregistrare live (sesiune video), unde a proferat injurii şi cuvinte triviale la adresa lucrătorilor de poliţie, reiterând ameninţările adresate în data de 07.04.2020 persoanei vătămate G. C. V. şi proferând ameninţări şi la adresa persoanei vătămate L. D., agent de poliţie judiciară în cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău, ameninţări constând în aceea că a spus agenţilor de poliţie judiciară că se va intra în casă peste ei, pe timp de noapte, le vor fi violate soţiile şi agresaţi şi ceilalţi membri ai familiilor“, a precizat Alexandra Teona Sava, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.