Bărbat din Galați, reținut după ce a exploatat sexual timp de șase ani minore, cu ajutorul cărora obținea sume mari de bani

Publicat: 09/06/2020 | 16:32

Un proxenet din Galați a fost reținut de polițiști după o perioadă de șase ani, în care a profitat de tinere, inclusive minore, pentru a obține sume importante de bani de pe urma acestora.

De cele mai multe ori, tinerele erau racolate prin anunţuri pe internet, minţite că li se va oferi un loc de muncă, însă erau trimise în Italia şi Irlanda, unde erau obligate să se prostitueze.

CITEȘTE ȘI: Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Câte persoane vor putea participa la nunți sau botezuri

Individul de 35 de ani a fost reţinut la finalul unor percheziţii domiciliare efectuate duminică la imobile din Galaţi, folosite la infracţiunile pe care le-a comis timp de şase.

Anchetatorii îl bănuiesc pe gălăţean că ar fi exploatat sexual mai multe persoane, obligându-le la practicarea prostituţiei sau înlesnindu-le această activitate şi obţinând, în acest fel, foloase patrimoniale.

CITEȘTE ȘI: What`s Up nu se dezminte nici de data asta. A sărit să bată un tată cu un copil în brațe. Detalii șocante

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate documente, medii de stocare şi corespondenţă.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada anilor 2011 – 2017, acţionând împreună cu o femeie de 33 de ani, acesta ar fi recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată, cinci persoane majore, căroara le-ar fi asigurat transportul şi cazarea pe teritoriul Irlandei şi Italiei. Folosind constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obţinuţi, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro).”, au precizat luni reprezentanţii IPJ Galaţi.

CITEȘTE ȘI: Poliția, avertisment pentru români! Au apărut noi metode de înșelăciune

Totodată,conform anchetatorilor, în perioada iunie 2011 – august 2012, acţionând în acelaşi mod, bărbatul ar fi exploatat sexual o minoră de 17 ani, obţinând de pe urma acestei activităţi suma de 125 000 de euro.

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat şi înlesnit unor femei practicarea prostituţiei, prin realizarea şi postarea de anunţuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului şi prin punerea la dispoziţie a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obţinând foloase de aproximativ 120 000 de euro.

Bărbatul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de marţi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.