Bărbat care face dializă, vindecat de coronavirus după ce a stat internat 26 de zile, la SJU Alba

Publicat: 06/05/2020 | 09:50

Un bărbat de 47 de ani care efectuează dializă va fi externat în cursul zilei de miercuri, după ce s-a vindecat de coronavirus. Interesant este că a stat internat 26 de zile la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

VEZI AICI: ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ LA UN CENTRU DE DIALIZĂ PRIVAT DIN CAPITALĂ, DUPĂ CE NOUĂ PERSOANE AU FOST CONFIRMATE CU COVID-19

La secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost trataţi de COVID-19, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 24 de pacienţi. O parte dintre aceştia sufereau şi de alte afecţiuni, precum insuficienţă renală cronică, hipertensiune arterială şi boli cardiace. Cel mai recent caz a fost declarat vindecat astăzi, 5 mai 2020, după ce rezultatele a două teste consecutive efectuate au ieşit negative. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani care efectuează dializă şi care va fi externat, după 26 de zile de internare„, se menţionează în comunicatul transmis de Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

BILANȚ. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în România a ajuns la 854!

În comunicat se mai precizează că în cadrul secţiei de Boli Infecţioase mai sunt internaţi zece pacienţi bolnavi de coronavirus, cu forme uşoare şi medii.

De la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia au primit îngrijiri medicale de specialitate peste 60 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 25 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud şi Spitalul Municipal Blaj, în baza protocoalelor încheiate în actualul context epidemiologic.

NU RATA: CAZ REVOLTĂTOR ÎN BOTOȘANI! MAI MULȚI OAMENI INTERNAȚI DUPĂ CE AU FOST DIAGNOSTICAȚI GREȘIT CU NOUL CORONAVIRUS

De asemenea, în cazul a doi pacienţi, s-a impus transferul la unităţi medicale din Sibiu„, se arată în comunicat.