Bani mai mulți pentru preșcolari! Klaus Iohannis a votat legea

Publicat: 16/04/2020 | 18:54

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2015 favorizând stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor care provin din familii defavorizate.

Prin această lege, valoarea tichetului social pentru grădiniţă creşte la 100 de lei. (CITEȘTE ȘI: TÂNĂRUL CARE A FOST LA MATERNITATEA DIN IAȘI, PE CAL, PENTRU A-ȘI VEDEA COPILUL NOU-NĂSCUT, S-A ANGAJAT. CĂTĂLIN MOROȘANU I-A SCHIMBAT VIAȚA LUI SERGIU)

”Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat.

(…) Stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr.272/2004, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar”, se arată în lege.