Bănel Nicoliță, jucătorul preferat al lui Gigi Becali, n-a avut noroc în afaceri. Iată cum a ajuns la fundul sacului

Publicat: 24/03/2020 | 13:40

Anul trecut, Bănel Nicoliță – fostul jucător de fotbal la care Gigi Becali ținea atât de mult – a intrat în atenția unei firme care se ocupă cu recuperarea datoriilor. Asta după ce a ”reușit” performanța de a nu plăti… 7.000 de euro unei companii de telefonie mobilă. 

În 2018 Bănel a încheiat un contract cu respectiva companie – pe firma sa -, fiind vorba despre 17 numere de telefon pentru care urma să achite aproximativ 300 de euro lunar. Conform contractului, Bănel Nicoliță a obținut 17 telefoane mobile, valoarea acestora ridicându-se la 7.000 de euro. Totuși, Bănel nu a plătit niciun ban în primele trei luni ale contractului, iar ulterior, din cauza faptului că facturile nu au fost achitate, cele 17 numere au fost închise.

În 2016, Bănel Nicoliță și-a deschis o grădiniță particulară în București, dar și o sală de fitness. Doi ani mai târziu, el adecis să investească în echipa de fotbal din Făurei, pe care a și reușit să o promoveze într-o ligă superioară. Și toate păreau a merge cel puțin binișor. Dar nu au fost prea mulți clienți la sala de fitness, așa că Bănel s-a decis să o închidă. Grădinița funcționează, încă, soția lui ”Jardel” străduindu-se să o mențină ”în cărți”.

(NU RATA: PACIENT TESTAT POZITIV CU CORONAVIRUS, LA SPITALUL FLOREASCA. A INTRAT ÎN CONTACT CU ZECI DE CADRE MEDICALE)

”Am dat drumul tuturor jucătorilor, pentru că era normal să le spun că eu nu mai sunt investitor”

În luna decembrie a anului trecut, ”Jardel” a declarat că a suspendat toate contractele fotbaliștilor săi și nu va mai investi în echipă pentru că nu mai poate susține singur cheltuielile de aproape 30.000 euro pe lună.

“Sunt puţine de spus în acest moment. Îmi pare rău pentru băieţi şi pentru spectatori, dar vreau să se ştie nu mai puteam continua aşa, pe banii mei, fără niciun alt sprijin. Am dat drumul tuturor jucătorilor, pentru că era normal să le spun că eu nu mai sunt investitor la această echipă şi să le dau şansa sa-şi găsească noi contracte acum, în intersezon”, mărturisea fostul fotbalist la începutul acestui an, potrivit informașiilor playtech.ro.

(VEZI ȘI AICI: AL TREILEA BĂCĂUAN CONFIRMAT CU CORONAVIRUS A VENIT DIN SPANIA)

Poreclit ”Jardel”

Bănel Nicoliță, poreclit Jardel după faimosul fotbalist Mário Jardel din Brazilia, este cu trei ani mai mare decât este trecut în cartea de identitate. Jurnaliștii de la revista Star au descoperit că tatăl îndrăgitului fotbalist l-a declarat, oficial, abia la doi ani și zece luni. Bărbatul a luat decizia aceasta doar după ce a aflat că poate sta mulți ani după gratii pentru că nu a înregistrat oficial copilul.

Sportivul nu este singurul în această situație. Numeroși jucători africani sunt bănuiți că au mințit în legătură cu adevărata lor vârstă, iar cel mai cunoscut exemplu este cel al brazilianului Luciano, care a fost suspendat pentru că și-a ascuns atât vârsta cât și numele adevărat. Bănel Nicoliță s-a născut pe 7 ianuarie 1985 într-o familie modestă din Făurei, județul Brăila. Pasiunea lui pentru fotbal l-a făcut să devină unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut clubul FCSB și echipa națională a României.