Bancul zilei | Nevastă-mea şi-ar dori de Crăciun ceva de pus la gât

Publicat: 24/12/2020 | 17:35

Crăciunul ne bate la ușă, așa că, printre sarmale și cozonaci, cu siguranță mai intră și o porție copioasă de râs! Pentru astăzi v-am pregătit un super-banc menit să stârnească amuzamentul.

Bancul zilei de astăzi este legat, desigur, de Crăciun. Cu toții știm că femeile de-abia așteaptă să găsească sub brad cadouri care mai de care mai pompoase, dar ce se întâmplă atunci când dorințele sunt prea mari și nu se prea pot îndeplini?

„Nevastă-mea şi-ar dori de Crăciun ceva de pus la gât… – Şi ai să-i faci cadou un colier? – Ei, aş! De unde atâta belşug? Lasă, că un fular e mai sănătos!”.

Alte bancuri haioase cu și despre Crăciun

De Crăciun, zise Bulă, am fost invitat la familia Trulă. Două ceasuri întregi a trebuit să le cânt la pian. – Foarte bine le-ai făcut! Nici eu nu pot să-i sufăr!

***

– Nu ştiu, se plânse Bulă lui Trulă, ce cadou să-i iau Bubulinei de Crăciun. – De ce n-o întrebi pe ea? – Lasă gluma! De unde crezi că o să pot lua atâţia bani?

***

O familie de scoţieni, în ziua de Ajun, primeşte vizita unei alte familii de scoţieni, care locuia în alt oraş. După ce au sărbătorit Crăciunul împreună, văzând că se apropia Anul Nou şi musafirii nici gând să plece, gazda le bătu un apropo: – Nu credeţi că cei pe care i-aţi lăsat acasă ar vrea să întâmpine noul an împreună cu voi? – Vai, vă mulţumim din suflet. Ne pare aşa de bine că v-aţi gândit şi la ei. Imediat o sunăm pe mama să vină împreună cu copiii!

***

Printre alte aperitive, la masa din prima zi de Crăciun, erau şi sardele cu măsline. – Tăticule, zise Bulişor, este adevărat că balenele se hrănesc cu sardele? – E adevărat… – Şi cum or reuşi ele să desfacă cutiile, că mama atâta se chinuieşte!