Bancul zilei / Cum mi-am petrecut eu vacanța de vară nu este treaba nimănui

Publicat: 23/06/2021 | 08:59

De foarte multe ori, elevii scot numai perle care devin virale. Rugat de profesoara lui de Limba și literatura română să facă o compunere despre ceea ce a făcut în vacanța de vară, un elev mai special s-a gândit să dea o explicație de toată frumusețea.

Știm cu toții că unii copii au o imaginație tare bogată. Un copil și-a uimit profesoara, după ce aceasta i-a cerut să facă o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Cu siguranță atunci când a luat tema la corectat, profesoara nici măcar nu s-a gândit la răspunsul pe care i-l putea oferi elevul său. Iată bancul zilei:

„COMPUNERE – Cum mi-am petrecut vacanța de vară
Cum mi-am petrecut eu vacanța de vară nu este treaba nimănui. Este treaba mea personală, deoarece vara este timpul meu personal, eu nu sunt obligat să raportez nimănui despre4 el.
Trebuie să se respecte drepturile omului!
Iar dacă o să-mi dați nota patru pentru această compunere, doamna Mitrache, noi doi o să ne întâlnim la Curtea Europeană de justiție. O să fiți chemată acolo cu citație prin poștă, iar eu oricum voi fi deja acolo cu alte treburi. Cu ce fel de treburi este iarăși treaba mea personală și nu privește pe nimeni”.

Compunerea haioasă a unui elev / Sursă foto: Facebook

Alte bancuri haioase cu elevi

Erau trei elevi care trebuiau să dea un examen. Unul era pregătit foarte bine, unul mediocru şi unul deloc. Intra în examen primul, cel pregătit foarte bine. Iese acesta şi este intrebat:  – Cum a fost?  Răspunsul: – Păi cum să fie, ca de la profesor la profesor. Intra şi al doi-lea, iar la ieşirea din clasă este şi el întrebat:  – Cum a fost?  Răspunsul: – Ca de la profesor la elev. Intra al 3-lea, cel nepregatit. Aceeaşi întrebare: Cum a fost? Răspunsul: Ca de la popă la credincios. El punea întrebarea, eu imi făceam cruce, eu dadeam raspunsul, el îşi făcea cruce.

***

Învăţătorul vrea să stimuleze fantezia elevilor si de aceea le dă de facut în clasă o compunere cu tema „Daca aş fi multimilionar…”.  Toti elevii, în afara de Popescu, încep să scrie febril. Învăţătorul îl întreabă: – Popescu, de ce nu scrii nimic? – Aştept să vină secretara, d-le învăţător.