Băiețelul de 4 ani mort după ce a fost la medicul stomatolog, sedat cu propofol și ketamină

Publicat: 13/02/2020 | 17:00

Propofolul şi ketamina sunt substanțele care s-au regăsit în cocktailul medicamentos pe care medicul stomatolog l-a folosit pentru sedarea copilului de 4 ani din Pitești, decedat, miercuri seară, în urma unui stop cardiac, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Potrivit adevarul.ro, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susțin că băiețețul a fost sedat cu ”un cocktail de medicamente ce conţinea propofol şi ketamină. Substanţele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există şi secţie de terapie intensivă”.

Propofolul este un produs foarte eficient, dar care trebuie dozat cu mare atenţie, mai ales la pacienţii pediatrici cu greutate corporală mică”, a declarat și ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pentru România TV.

Colegiul Medicilor Stomatologi a anunţat că s-a autosesizat în cazul copilului de 4 ani care a decedat în urma anesteziei făcute la o clincă stomatologică din Piteşti. De asemenea, Poliţia Judeţeană Argeş a transmis că urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă.