Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în pericol? Varianta propusă de părinți în plină pandemie de coronavirus

Publicat: 19/03/2020 | 10:37

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, este de părere că dacă orele vor fi suspendate și în lunile mai și iunie, din cauza pandemiei de coronavirus, anul școlar ar putea suferi schimbări fără precent în România ultimilor 30 de ani.

Concret, cea mai pesimistă variantă, spune Iulian Cristache, ar putea fi încheierea anului școlar cu notele de acum. „Dacă vorbim, în cea mai pesimistă variantă de suspendarea școlii și în lunile mai și iunie, există posibilitatea ca elevilor din ciclul primar și gimnazial, exceptând clasa a 8-a și clasa a 12- a să se poată încheia mediile școlae în baza unui ordin de ministru, astfel încât să se ia în considerare notele de acum. Eventual, la unii care au note mici, acolo trebuie făcută o evaluare, ca să treacă clasa”, a declarat Iulian Cristache pentru Gândul.

Examenele în vacanță

Totodată, Cristache explică și care ar putea fi varianta optimă pentru examenele de Evaluare și Bacalaureat: „În ceea ce privește examenele de Evaluare și de Bacalaureat, se poate vorbi de sacrificarea concediilor, dar și a perioadei de vacanță, să se poată susține examenele mai târziu. Dar nu este obligatoriu ca perioada de prelungire să fie egală cu cea suspendată”, mai spune Cristache. Potrivit acestuia, nu se pune problema înghețării anului școlar 2019-2020 iar părinții nu ar trebui să se sperie.