Avocata familiei Melencu, dezvăluiri după audieri: ”Categoric sunt și alte persoane implicate”

Publicat: 09/12/2019 | 20:29

După șase ore în care, la IPJ Dolj, au fost audiate, luni, rudele Luizei Melencu, prieteni și fostul iubit al fetei, avocata familiei Melencu a spus că declarațiile lui Dincă sunt tehnice, dar că acesta nu spune amănunte esențiale. Ea crede că sunt și alte persoane implicate în acest caz.

Rudele Luizei Melencu, dar și prieteni și fostul iubit al tinerei de 19 ani din localitatea Dioști, care a dispărut în luna aprilie după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie pe o stradă din Caracal, au fost audiate, luni, la sediul Inspectoratului de Poliție Dolj. (CITEȘTE ȘI: „ALEXANDRA ȘI LUIZA SUNT LA MINE.” O AVOCATĂ DIN ITALIA ARUNCĂ „BOMBA” ÎN CAZUL CARACAL)

După mai bine de șase ore de declarații în fața procurorilor DIICOT, avocata familiei Melencu, Carmen Ogășanu, a spus că vrea să revadă dosarul întrucât, după declarația fostului iubit al Luizei Melencu, și-a dat seama că declarațiile lui Dincă sunt tehnice, deși acesta nu știe detalii esențiale, lucru care o face să creadă că sunt și alte persoane implicate în acest caz.

„Până la ultimul audiat, deci la prietenul Luizei, totul a fost o verificare a… dacă cunoaște cineva din familie bijuteriile sau nu, cele două, și credeam că nu are nici un sens. La sfârșit, a fost audierea prietenului Luizei și atunci am înțeles niște aspecte pe care ar trebui să le verific când văd dosarul. (…) Dincă are un obicei de a da niște declarații tehnice. Mie mi se par ciudate declarațiile acestea tehnice. Eu, vă spun sincer, nu-l cred. (…) Eu nu cred.

Poate, în parte, s-ar putea adeveri, dar e foarte multă viziune din asta, a unei persoane care depășește condiția lui Dincă. (…) Sunt unele aspecte pe care nici nu poți să ți le mai aduci aminte după atâta timp și el le spune cu lux de amănunte. Vă aduceți aminte și numele complet al Luizei… dar când e vorba de amănunte esențiale pentru caz, atunci nu le mai spune. Și nimeni nu l-a întrebat până acum. Eu aș vrea să-l întreb. Dacă el nu cunoaște chestiunile de amănunt, vă dați seama că sunt implicate alte persoane. Categoric sunt alte persoane implicate. Sau categoric sunt și alte persoane implicate”, a declarat Carmen Ogășanu, avocata familiei Melencu.

Bijuteriile nu sunt ale Luizei

După încheierea audierilor, mama Luizei Melencu a spus că i-au fost prezentate mai multe bijuterii, dar că acestea nu sunt ale Luizei. (VEZI ȘI: DETALII TERIFIANTE DESPRE CAZUL CARACAL! GHEORGHE DINCĂ ȘI-A SCRIS MEMORIILE ÎN PUȘCĂRIE ȘI… JURNALUL ÎN CARE POVESTEȘTE VIOLURILE)

„Lănțișorul era întreg și undeva avea o gaică unde se agață o inițială, iar Luiza avea trei inimioare. Asta pot să confirm, iar cercelul era de modă veche. Era un cercel cu 21 de pietricele. Luiza nici nu purta. Luiza avea niște bobițe negre, de plastic, în ureche, cumpărate de pe la chinezi”, a declarat Monica Melencu.

Potrivit avocatului familiei Melencu, lănțișorul prezentat de anchetatori, luni, ar fi fost găsit în casa lui Gheorghe Dincă. Avocata Carmen Ogășanu susține că era un „lănțișor păstrat bine, nu un lănțișor chinuit de flacără”. Prietenul Luizei Melencu, Alex, a fost pentru prima dată audiat în acest dosar. La ieșire, tânărul a declarat că anchetatorii nu l-au întrebat „nimic special”.

„M-au întrebat cum a fost relația noastră, cum a decurs, întrebări de genu’… Nu m-au întrebat nimic special. M-au pus să recunosc un pandantiv. Nu era al ei, nu l-am recunoscut. Era o pietricică foarte mică cu 28 de pietricele negre pe ea. Atâta tot. Cercel, nu. Doar un lănțișor. Era foarte micuț. Luiza nu avea așa ceva. O colegă de-ale Luizei a zis că ar fi găsit o asemănare, dar nu era lănțișorul Luizei. Eu sunt sigur”, a spus fostul prieten al Luizei Melencu.

Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie, în Caracal. Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, a mărturisit că a omorât-o pe Luiza, dar și o altă adolescentă, Alexandra Măceșeanu, din comuna Dobrosloveni, județul Olt.

În cazul Luizei Melencu, anchetatorii mai au încă un suspect, un bărbat de 49 de ani din Caracal, pe care îl acuză că ar fi violat-o pe Luiza Melencu, chiar în casa principalului suspect. Ambii suspecți sunt în arest preventiv.