Avion prăbușit în județul Mureș! A fost solicitat elicopterul SMURD

Publicat: 20/04/2021 | 16:24

Un avion s-a prăbușit în județul Mureș, marți, în jurul orei 14:30. A fost solicitat elicopterul SMURD, iar MApN a transmis un comunicat de presă după evenimentul nefericit.

Avionul militar este de tip MIG 21 LanceR, din cadrul Bazei 71 Aeriane Cîmpia Turzii. Efectua un zbor de instrucție, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. Pilotul, care a reușit să se catapulteze, este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului, dar acuză dureri lombare. În acest sens avea să fie chemat un elicopter SMURD, scrie newsbucuresti.ro. (CITEȘTE ȘI: AVION PRĂBUȘIT ÎN INDONEZIA! PRIMELE IMAGINI CU EPAVA ÎN CARE ERAU 62 DE OAMENI)

Imediat după incindent, MApN a transmis presei un comunicat în care confirmă prăbușirea aeronavei și starea pilotului. ”Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, este comunicatul Ministerului Apărării Naționale.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a vedea cauzele ce au dus la prăbușirea avionului MIG 21 LanceR.

Avionul prăbușit în Mureș era foarte vechi și fabricat în Rusia

Aeronava este de fabricată în Rusia și este foarte veche. MiG-urile aflate în dotarea aviației militare din România au fost fabricate în anii 70-80. În urmă cu două luni, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații. (NU RATA: CÂNTĂREAȚA JO A FOST LA UN PAS DE MOARTE. DEZVĂLUIRI ȘOCANTE: „ AVIONUL S-A PRĂBUȘIT”)

În urmă cu doi ani, în timpul unui spectacol aviatic, un alt MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Doar că la acel incident aviatic pilotul și-a piersut viața.

Sursa foto: pixabay.com