Avertizarea specialiștilor! Măștile neomologate sunt un pericol pentru sănătate. Care sunt cele care ne protejează

Publicat: 02/04/2020 | 12:29

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă cu privire la măștile de protecție pe care oamenii le folosesc. Dacă nu sunt omologate, acestea nu protejează împotriva virusului COVID-19.

Odată cu epidemia de coronavirus, măștile de protecție au dispărut din farmacii. Oameni au epuizat imediat stocurile, iar acum comercianții profită de acest lucru. În mediul online au fost puse la vânzare o mulțime de măști de protecție neomologate, care nu aduc nici un beneficiu. (CITEȘTE ȘI: ŢĂNDĂREI, NOUL SUCEAVA? RITM ALARMANT DE CREŞTERE A INFECTAŢILOR ŞI DECESELOR. LOCALNICII CER INTERVENŢIA ARMATEI)

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că măștile fabricate manual, fie ele din pânză, bumbac sau tifon, nu protejează împotriva coronavirusului. Pentru ca o mască să fie eficientă și să îl protejeze pe purtător trebuie să îndeplinească două condiții: să creeze o barieră împotriva microbilor cu ajutorul filtrelor și să permită respirația corectă. (VEZI ȘI: ATENȚIE, ROMÂNI, NU E DE JOACĂ! OCHII ROȘII AR PUTEA FI UN SIMPTOM AL COVID-19. MEDICII, PUȘI ÎN GARDĂ)

Oamenii trebuie să fie extrem de atenți la produsele pe care le cumpără și trebuie să conștientizeze că majoritate măștilor care se pot achiziționa din mediul online nu oferă protecție.