Avertizare de ultimă oră: cod roșu de inundații în Caraș-Severin

Publicat: 18/06/2020 | 10:02

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, în urmă cu scurt timp, o avertizare cod roșu de inundații în Caraș-Severin. 

Codul roșu este valabil astăzi, până la ora 14:00, pe râurile din bazinele hidrografice ale județului Caraș-Severin.

De la cantitatea mare de precipitații din ultimele ore, pot apărea torenți, pâraie, scurgeri pe versanți, cât și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior.

Mai multe localități au fost deja inundate

Azi-dimineață, mai multe localități din județ au fost inundate. Pompierii militari de la ISU Semenic acţionează ca să evacueze apa dintr-o casă din Zorlencior, dar din cauza unei viituri este extrem de greu de acţionat.

Alte curți au fost inundate și la Anina, confirmă ISU, scrie radioresita.ro.

„Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reşiţa acţionează la această oră cu o motopompă în Zorlencior pentru evacuarea apei din curtea unei gospodării. Cauza acestei inundaţii este o viitură produsă în urma ploilor abundente din ultima perioadă. În Anina intervin pompierii din Oraviţa pentru evacuarea apei din două curţi. Pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice recomandăm cetăţenilor să construiască şi să întreţină corespunzător rigolele de scurgere a apei”, a declarat Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt al ISU Caraș-Severin.