Avertismentul unul medic celebru după startul campaniei de vaccinare: „Trebuie să ne vaccinăm, este foarte clar că valul 3 va veni și peste noi”

Publicat: 28/12/2020 | 22:44

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a lansat un apel prin care îi avertizează pe români valul trei al pandemiei de COVID-19 va veni și în România, iar noile tulpini sunt extrem de agresive.

Totuși, specialistul vine și cu o veste bună. Actualul vaccin anti-COVID va fi eficient și în cazul noilor tulpini, astfel că medicul Cristian Oancea îndeamnă populația să aibă încredere în serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

“Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa. Deci, este foarte clar că valul 3 va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim”, a declarat medicul Cristian Oancea la Digi 24.

Medicul a testat deja vaccinul

Mai mult, Cristian Oancea a ținut să precizeze că, la fel ca și alte cadre medicale, s-a vaccinat anti-COVID, precizând că, până în prezent, nu a avut niciun efect advers, în condițiile în care are alergii multiple, care îl chinuie încă din copilărie.

“Eu sunt o persoană, un astmatic, un alergic, de mic, de la vârsta fragedă, de la 4-5 ani, și am alergii multiple și încrucișate și cu toate astea, m-am vaccinat și n-am dezvoltat niciun efect advers. Am avut alți colegi cu alte comorbidități, care la fel, s-au vaccinat și n-au avut nici cea mai mică problemă”, a mai spus, luni, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.