Avertismentul ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă! Tulpina Delta a coronavirusului, din India, va deveni predominantă în România

Publicat: 19/06/2021 | 18:05

Deși majoritatea restricțiilor au fost ridicate, România nu a scăpat încă de virusul ce a făcut ravagii. Se preconizează un val patru al epidemiei, iar potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, tulpina Delta a coronavirusului, din India, va deveni predominantă și în România.

După ce a acaparat alte țări, varianta Delta a coronavirusului pare să amenințe și România. Potrivit, ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă este doar o chestiune de timp până când tulpina Delta a coronavirusului o să devină predominantă în țara noastră. (CITEȘTE ȘI: VARIANTA „DELTA” DE COVID ESTE CU 40% MAI CONTAGIOASĂ! MAREA BRITANIE, LA UN PAS DE A AMÂNA RIDICAREA RESTRICȚIILOR.)

„Conform estimărilor pe care asociaţiile europene le fac, durata până la care tulpina Delta şi rata de infectivitate a acesteia vor avea consecinţe nu este una foarte lungă. Este vorba probabil de mai multe săptămâni sau mai puţine luni până când şi la noi tulpina delta va deveni predominantă.

 Ne dorim, evident, să creştem rata de imunizare şi procesul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite ţări tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă şi la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină Delta”, a declarat Ioana Mihăilă sâmbătă, la Sibiu, citată de news.ro.

Vaccinarea, singura soluție

Ministrului Sănătății a mai precizat că singura posibilitate de a încetini și a limita răspândirea acestei tulpini este imunizarea a cât mai multor oameni.

„Cumva, aş vrea să transmitem împreună acest mesaj, că vaccinarea este cea care ne protejează şi că încă nu am scăpat de pericol şi că vaccinurile sunt disponibile, centrele de vaccinare sunt deschise, caravanele mobile sunt active, medicii de familie vaccinează şi este singura cale prin care putem să ne păzim de un val la fel de intens ca şi cel prin care am trecut. (…) Mesajul pe care cred că trebuie să îl transmitem împreună este că avem şanse mari să trecem cu bine prin săptămânile şi lunile ce urmează dacă ne vaccinăm”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

(VEZI ȘI: CUM SUNT RĂSPLĂTIȚI TINERII DIN IALOMIȚA CARE SE VACCINEAZĂ ANTI-COVID)

Sursa foto: Agerpres