Avertismentul hidrologilor! Cod portocaliu de inundații în mai multe județe din țară

Publicat: 16/06/2020 | 22:23

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii în bazinul hidrografic Covasna valabil până la miezul nopţii. De asemenea, în Botoșani mai multe gospodării au fost inundate și a fost nevoie de intervenția pompierilor.

ConformInstitutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00, se vor consemna scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râul Covasna (judeţul Covasna), precum şi în bazinul superior al râului Zagon (judeţul Covasna). (CITEȘTE ȘI: SMILEY, DESPRE CEL MAI GREU MOMENT DIN VIAȚA LUI: ”AM AVUT UN ȘOC! ATUNCI AM CONȘTIENTIZAT CÂT DE MULT…”)

Patru gospodării din oraşulSăveni au fost inundate, marţi după-amiază, în urma ploilor abundente înregistrate în judeţul Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu. pentru evacuarea apei din cele patru gospodării au intervenit atât pompierii militari, cât şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Săveni.