Avertismentul cercetătorilor: Ibuprofenul agravează infecția cu noul coronavirus! Descoperiri uluitoare făcute la persoanele depistate cu COVID-19

Publicat: 16/03/2020 | 13:23

Avertismentul unei echipe de cercetători din Viena a făcut înconjurul lumii! Potrivit specialiştilor, ibuprofenul, dar şi alte antiinflamatoare agravează infecția cu noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă au dezvăluit că antiinflamatoarele tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului.

Citeşte şi: S-a aflat lista medicamentelor cu care sunt tratați românii care au contractat noul coronavirus (COVID-19)

Ibuprofenul agravează infecția cu noul coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea din Viena au făcut un studiu în urma căruia au aflat din ce cauză există în Italia atât de multe cazuri critice de infecţie cu coronavirus. Potrivit acestora, cei care au ajuns la spitalele italiene cu o stare de sănătate gravă şi/sau au murit ulterior, au luat acasă, înainte să se prezinte la medic, foarte mult ibuprofen. Mai mult, oamenii de ştiinţă de peste hotare au pus COVID-19 împreună cu ibuprofenul şi, se pare că ibuprofenul accelerează şi influenţează pozitiv înmulţirea virusului ucigaş din China. Recomandarea celor de la Viena în cazul în care eşti acasă, te simţi rău, ai febră, dureri… mai bine iei aspirină, diclofenac sau paracetamol.

Ibuprofenul a fost folosit în tratarea simptomelor generate de infecția cu noul coronavirus, inclusiv în România. Dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la spitalul “Matei Balș” Din București, a declarat că acest medicament a fost scos din tratamentul administrat românilor diagnosticaţi cu virusul mortal din China, potrivit publicaţiei Libertatea. În plus, oficialii din Franţa au anunţat că nu doar ibuprofenul, ci și alte antiinflamatoare pot agrava infecția cu COVID-19.

Citeşte şi: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a postat pe Twitter recomandarea privind evitarea folosirii medicamentelor antiinflamatoare, deoarece acestea ar putea înrăutăți starea de sănătate.

“Administrarea de antiinflamatoare (iburofen) ar putea fi un factor agravant al infecției. În caz de febră, luați paracetamol. Dacă urmați deja un tratament cu antiinflamatoare sau în caz de dubii, cereți sfatul medicului dumneavoastră”, a scris OLivier Veran pe Twitter.

Citeşte şi: Cum sunt afectaţi copiii şi femeile însărcinate de coronavirus (COVID-19)

Și pe site-ul ministerului Sănătății din Franța apare recomandarea evitării antiinflamatoarelor. “Efecte adverse grave legate de folosirea de antiinflamatoare nesteroidiene au fost semnalate la pacienți cu COVID-19, cazuri posibile sau confirmate. Reamintim că tratamentul febrei sau al durerilor cauzate de COVID-19 sau al tuturor virozelor respiratorii se bazează pe paracetamol, fără să se depășească doza de 60 mg/kg/zi și de 3 g/zi. Antiinflamatoarele nesteroidiene trebuie evitate” este mesajul publicat de Ministerul Sănătății din Franța.