Avertisment sumbru din partea OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie. Epidemiile sunt o realitate a vieții”

Publicat: 27/12/2020 | 19:15

Pandemia de coronavirus a generat numeroase probleme încă de la apariția ei, dar specialiștii avertizează că aceasta nu va fi ultima cu care se va confrunta omenirea. 

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit în cadrul unui interviu despre pandemia de coronavirus și despre lecțiile pe care ar trebui să le învățăm din această experiență.

Specialistul susține că aceasta nu va fi ultima pandemie și că epidemiile sunt o realitate a vieții, cu care trebuie să ne obișnuim și pe care trebuie să le tratăm ca atare.

„De prea mult timp, lumea a operat un ciclu de panică şi neglijenţă. Aruncăm bani într-un focar şi, când se termină, uităm de asta şi nu facem nimic pentru a-l împiedica pe următorul. Acest lucru este periculos de miop şi dificil de înţeles”, a spus șeful OMS.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii”, a mai spus Tedros, potrivit Le Figaro, preluat de Mediafax. „Pandemia a scos în evidenţă legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale şi planetă”, a adăugat el.

„Orice efort de îmbunătăţire a sănătăţii umane este condamnat dacă nu abordează interfaţa critică dintre oameni şi animale şi ameninţarea existenţială a schimbărilor climatice, care face ca pământul nostru să fie mai puţin locuibil”, a spus el.

„În ultimele 12 luni, lumea noastră a fost dată peste cap. Impactul pandemiei depăşeşte cu mult boala însăşi, cu consecinţe de anvergură pentru societăţi şi economii”, a adăugat Tedros.