Avertisment îngrijorător al specialiștilor. Oamenii pot fi infectați de mai multe ori cu noul coronavirus

Publicat: 20/04/2020 | 07:42

De la începutul crizei medicale, specialiștii încearcă să descopere un vaccin care să lupte, cu succes, împotriva COVID-19, decriptarea noului coronavirus fiind, încă, extrem de dificilă. Dar specialiștii din Marea Britanie speră ca – până la începutul săptămânii viitoare – să poate începe unele studii clinice, un potențial vaccin fiind în pregătire.

Potrivit informațiilor furnizate de BBC, Sarah Gilbert – profesor la celebra Universitate Oxford – a declarat că din nefericire, s-a ajuns la concluzia că oamenii pot fi infectați de mai multe ori cu COVID-19, dar imunitatea dobândită cu ajutorul unui vaccin ar putea mult mai mult decât cea dobândită de pacienții infectați al căror organism luptă împotriva noului coronavirus prin sistemul imunitar.

Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani”, declară Sarah Gilbert.

(CITEȘTE ȘI: CERCETĂTORII AU DESCOPERIT UN NOU SIMPTOM DE CORONAVIRUS! BOALA PARE SĂ AFECTEZE ȘI CREIERUL! CE STĂRI ÎȚI PROVOACĂ)

”De aceea se reinfectează oamenii…”

După ce un om este vaccinat împotriva COVID-19 și nu numai, sistemul imunitar rămâne ”alert” o perioadă mai lungă de timp și tocmai de aceea o astfel de imunizare poate dura mai mult.

Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a spus Gilbert.

Totuși, specialiștii nu au răspuns, însă, la întrebarea ”Cât de mult poate dura această imunizare?”, însă cercetările se află în plină desfășurare, iar concluziile sunt încă departe de a fi tranșante.

(VEZI ȘI AICI: CREDINȚA A FOST MAI PUTERNICĂ DECÂT FRICA DE CORONAVIRUS! CUM AU FOST SURPRINȘI LA SLUJBA DE ÎNVIERE CREDINCIOȘII DIN RUSIA)