Avertisment îngrijorător al specialiștilor: ”Bilanțul deceselor ar putea crește până la 1 iunie”

Publicat: 05/05/2020 | 07:32

Noul coronavirus ar putea provoca un număr sporit de infecții și decese, în următoarea perioadă, au transmis specialiști ai guvernului american citați de New York Times

Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor anticipează că boala COVID-19, provocată de noul coronavirus, va omorî 3.000 de americani pe zi până la sfârşitul lunii mai, a precizat publicaţia menționantă, în timp ce numărul actual al deceselor zilnice este de aproximativ 2.000. Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor a dat publicității un grafic îngrijorător potrivit căruia ar putea exista 200.000 de cazuri noi în fiecare zi, până la sfârşitul lunii mai, în creştere faţă de circa 25.000 de cazuri în prezent. Dar purtătorul de cuvânt al Casei Albe a menționat că acest document nu a fost prezentat Forței de Lucru pentru Coronavirus.

”Acesta nu este un document al Casei Albe şi nici nu a fost prezentat Forţei de Lucru pentru Coronavirus şi nici printr-o analiza a agenţiilor. Sănătatea poporului american rămâne principala prioritate a preşedintelui Trump şi aşa va fi şi în continuare, în timp ce vom monitoriza eforturile statelor de relaxre a restricţiilor, a transmis purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere.

(CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, PRECIZĂRI LEGATE DE MĂSURILE DE RELAXARE: ”RELAXĂM ANUMITE MĂSURI, LA ALTELE NU TREBUIE SĂ NE GÂNDIM CĂ RENUNȚĂM”)

Donal Trump: ”Este oribil”

COVID-19 a infectat peste 1,1 milioane de americani şi a omorât aproape 68.000. Președintele Donald Trump a făcut mai multe predicţii referitore la numărul americanilor care ar putea muri din cauza bolii COVID-19, neexistând încă un vaccin sau un tratament adecvat. Vineri, Donald Trump și-a manifestat speranța ca numărul victimelor să fie de sub 100.000, în timp ce în urmă cu doar câteva zile se referise la 60.000-70.000 de morţi. Duminică seara, însă, preşedintele american a avertizat că bilanţul deceselor din SUA ar putea fi mult mai mare.

”Vom pierde între 75-80 până la 100.000 de oameni. Este oribil”, a declarat Trump la Fox News, potrivit stiripesurse.ro.

(VEZI ȘI AICI: CE A PĂȚIT TÂNĂRUL DIN IMAGINE DUPĂ CE A FOST PRINS DE POLIȚIȘTI FĂRĂ DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE. CUM A SCĂPAT FĂRĂ AMENDĂ)