Avertisment dur al specialiștilor. Cât ar putea dura distanțarea socială impusă de pandemia de coronavirus

Publicat: 16/04/2020 | 17:51

Pandemia de coronavirus va schimba regulile de comportare în societate pentru un timp îndelungat, dacă nu chiar pentru totdeauna, afirmă specialiștii, iar medicii încearcă – prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție -, să descifreze COVID-19 și să descopere vaccinul care să dea rezultate și să învingă acest ”ucigaș tăcut” și deosebit de periculos.

Distanțarea socială a fost impusă prin lege în toate țările lumii afectate de noul coronavirus, iar oamenii se întreabă când vor putea să revină la o viață normală. Din păcate, oamenii de știință și sociologii avertizează că ”normalitatea” va trebuie să fie privită cu alți ochi, de acum înainte, iar în ceea ce privește măsurile restrictive se discută despre o perioadă de timp care poate ajunge și la 2 ani de zile.

Pare incredibil, însă având în vedere numărul mare de victime provocat de COVID-19 toți oamenii trebuie să înțeleagă că această pandemie este o provocare uriașă la nivel mondial, iar medicii sunt de părere că pot urma mai multe ”valuri ale infecției”.

(CITEȘTE ȘI: FLORIN CĂLINESCU, DESPRE PANDEMIA DE CORONAVIRUS: ”O SĂ URMEZE VREMURI APOCALIPTICE”)

Pericolul COVID-19 ar putea plana asupra omenirii până în 2025

Un studiu publicat în prestigioasa revista Science transmite că pericolul COVID-19 ar putea plana asupra planetei până în anul 2025, în lipsa unui vaccin pentru SARS-COV-2 și a unui tratament adecvat. ”O singură perioadă de carantină nu va fi suficientă pentru a scăpa de acest virus”, afirmă specialiștii. Aceștia mai spun chiar că este posibil să ne confruntăm cu un val de infecții mult mai mare decât primul, trăgând un serios semnal de alarmă în ceea ce privește eventuale măsuri de relaxare.

Echipa de cercetători care a realizat respectivul studiu recomandă ca menținerea distanțării sociale să fie menținută până în… 2022.

(VEZI ȘI AICI: ȘOCANT! UN MEDIC ȘI-A ASCUNS IUBITA ÎN PORTBAGAJ PENTRU A SCĂPA DE CONTROALELE DE CORONAVIRUS)